Hamburger - oppskrifter og tips

Birger Frimo med smashburger no029744

Ingenting slår en skikkelig god hamburger! Det som er gøy med hamburgere, er at de kommer i så mange variasjoner. Smashburger, tykke burgere, lyse brød, grove brød, masse forskjellige oster og tilbehør. La deg inspirere av Gildes oppskrifter og opplev grillklassikeren på helt nye måter enn du har gjort før!

Birger Frimo har lang bakgrunn som kokk og har blant annet jobbet på restauranten Bølgen og Moi. Birger er kaptein på Norturas kulinariske team, og er å se titt og ofte på tv hvor han lager grill- og julemat. Her har vi samlet Birger sine beste hamburger oppskrifter og tips.

Hamburgere på kullgrill

Hvordan grille burger?

I sommer er det hamburger på grillen som gjelder

Hamburger på grillen. Trenger vi å si noe mer?

Sommer og finvær er en perfekt anledning til å lage verdens beste hamburger. Et tips til godt tilbehør til hamburgere, for de som er ute etter litt ekstra smak, er grillet paprika, bbq saus og syltet rødløk. Du kan gjerne glasere burgerne med bbq saus mens de grilles. Også selvfølgelig cheddar - masse cheddarost!

De beste oppskriftene på hamburgerbrød

Imponer gjestene dine med saftige hjemmelagde hamburgerbrød! Her har er våre beste oppskrifter på myke brioche hamburgerbrød, fine burgerbrød og pretzel hamburgerbrød. Med disse oppskriftene får du gode og saftige brød som smaker fantastisk til hamburgere.

Slik bygger du opp en hamburger med tilbehør

Skjermbilde 2022 04 25 kl 14 24 23

En god tradisjonell oppbygging av en hamburger ser slik ut:

  • Brødtopp
  • Tilbehør
  • Burger
  • Dressing
  • Salat
  • Brødbunn

Godt tilbehør til burger er f.eks. bacon, ost, løk, grillet paprika, tomat, avokado og agurk. Noen bruker også dressing og salat på brødtoppen. Så lenge man har en fuktsperre på brødet har det ikke så mye å si i hvilken retning man starter. Finn din egen signatur på oppbygningen!

Slik steker du Gildes hamburgere

Stek helst en tint burger. Stek på den ene siden til kjøttkraften kommer til syne. Snu og stek til kjøttkraften kommer opp på andre siden. Monter hamburgeren og servér umiddelbart.


Tips hvis du lager hjemmelaget burger

Hvis du lager hjemmelaget hamburger, og burgeren blir litt for løs i konsistensen, bør man tilsette litt mer salt i blandingen. Og husk, jo mer du "Jobber" med deigen, jo mer henger den sammen.

Det beste hamburger tilbehøret

Imponer gjestene dine med saftige hjemmelagde hamburgerbrød! Her har er våre beste oppskrifter på myke brioche hamburgerbrød, fine burgerbrød og pretzel hamburgerbrød. Med disse oppskriftene får du gode og saftige brød som smaker fantastisk til hamburgere.