Hamburger - våre beste oppskrifter og tips

Birger Frimo med en hamburger i hånden

Ingenting slår en skikkelig god hamburger! Her får du alle våre beste oppskrifter på hamburgere, tips og inspirasjon til tilbehør.

Birger Frimo har lang bakgrunn som kokk og har blant annet jobbet på restauranten Bølgen og Moi. Birger er kaptein på Norturas kulinariske team, og er å se titt og ofte på tv hvor han lager grill- og julemat. Her har vi samlet Birger sine beste oppskrifter og tips om hamburger!

Hamburgere på kullgrill

Hvordan grille burger?

TIPS! Slik bør du steke Gildes hamburgere

Stek helst en tint burger. Stek på den ene siden til kjøttkraften kommer til syne. Snu og stek til kjøttkraften kommer opp på andre siden. Monter hamburgeren og servér umiddelbart.

En god tradisjonell oppbygging av en hamburger ser slik ut:

  • Brødtopp
  • Tilbehør
  • Burger
  • Dressing
  • Salat
  • Brødbunn

Så lenge man har en fuktsperre på brødet har det ikke så mye å si i hvilken retning man starter. Finn din egen signatur på oppbygningen!

Tips hvis du lager hjemmelaget burger

Hvis du lager hjemmelaget hamburger, og burgeren blir litt for løs i konsistensen, bør man tilsette litt mer salt i blandingen. Og husk, jo mer du "jobber" med deigen, jo mer henger den sammen.

De beste oppskriftene på hamburgerbrød

Imponer gjestene dine med saftige hjemmelagde hamburgerbrød! Med disse oppskriftene får du gode og saftige brød som smaker fantastisk til hamburgere.

Det beste hamburger tilbehøret

Godt tilbehør til burger er f.eks. bacon, ost, løk, grillet paprika, tomat, avokado og agurk. For en god sødme i burgeren kan du bruke syltet rødløk istedet for rå! Her gir vi deg flere tips til godt tilbehør:

Tips til hvordan du steker perfekte hamburgere:
Stek helst en tint burger. Stek på den ene siden til kjøttkraften kommer til syne. Snu og stek til kjøttkraften kommer opp på andre siden. Monter hamburgeren og servér umiddelbart.