Inspirasjon

Lær deg å lage skikkelig grillmat!

Hamburger-homestyle-med-fries

Ingenting slår en skikkelig hamburger! Det som er gøy med hamburgere, er at de kommer i så mange variasjoner. Smashburger, tykke burgere, lyse bød, grove brød, masse forskjellige oster og tilbehør. La deg innspirere av Gildes oppskrifter og opplev hamburgeren på helt nye måter enn du har gjort før!

I sommer er det norsk burger på grillen som gjelder

Hamburger på grillen. Trenger vi å si noe mer?

Et tips til godt tilbehør til hamburgere, for de som er ute etter litt ekstra smak, er grillet paprika, bbq saus og syltet rødløk. Du kan gjerne glassere burgerne med bbq saus mens de grilles. Også selvfølgelig cheddar - masse cheddarost!

Slik bygger du opp en burger

Skjermbilde 2022 04 25 kl 14 24 23

En god tradisjonell oppbygging av en hamburger ser slik ut:

  • Brødtopp
  • Tilbehør (F. eks bacon, ost, løk, tomat)
  • Burger
  • Dressing
  • Salat
  • Brødbunn

Noen bruker også dressing og salat på brødtoppen. Så lenge man har en fuktsperre på brødet har det ikke så mye å si i hvilken retning man starter. Finn din egen signatur på oppbygningen!

Slik steker du Gildes hamburgere

Stek helst en tint burger. Stek på den ene siden til kjøttkraften kommer til syne. Snu og stek til kjøttkraften kommer opp på andre siden. Monter hamburgeren og servér umiddelbart.

Tips hvis du lager hjemmelaget burger

Hvis du lager hjemmelaget hamburger, og burgeren blir litt for løs i konsistensen, bør man tilsette litt mer salt i blandingen. Og husk, jo mer du "Jobber" med deigen, jo mer henger den sammen.