Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Skrell og kutt søtpotet i terninger. Kok de møre i ca. 10 minutter.
2 kutt, del og kok opp
Kutt løk, hvitløk og chili i små biter og fres de i en kjele med varm olje. Hell hønsebuljong og appelsinjuice i kjelen, gi det et oppkok og la det småkoke i ca. 10 minutter.
3 Servér
Tilsett de møre søtpotetterningene og mos suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Kutt pølse i biter og fres de lett i pannen, server suppen med pølsedryss, rømme og friske urter.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Du trenger | ||
---|---|---|
Wienerpølser | 1 pk | |
Søtpotet | 600 g | |
Gul løk | 1 stk | |
Hvitløksfedd | 2 stk | |
Rød Chili | 1 stk | |
Finrevet ingefær | 3 ss | |
Hønsebuljong | 1 liter | |
Appelsinjuice | 2 dl | |
Rømme | 1 boks | |
Hakkede urter (f.eks. timian, persille og oregano) | etter ønske |
Melkeprotein inkl laktose |
Se flere oppskrifter
Pytt i panne med pølsebiter
Pytt i panne med pølserbiter er en real klassiker! Denne varianten er litt sunnere.
Shakshuka med pølsebiter og egg
Shakshuka er en spennende jødisk rett som egner seg både til frokost, lunsj og middag!
Grillpølsespyd
Grillpølsespyd er enkelt, godt og det er bare fantasien som setter en stopper for hvilke kombinasjoner man kan lage det av. Her er et forslag fra den norske bonden!
Quesedilla med pølse
Quesedilla er en populær meksikansk Taco-rett. Hva med å prøve en variant med norges mest spiste pølser fra den norske bonden?
Pasta med pølse
Pasta med pølse er en barnevennlig og rask middag! Denne lages med en enkel og god tomatsaus.