Konsept

Turmat

Bannerbilde for gilde no
Sommer 2019 no024916

Nå starter turen på butikken! I tørrvare-hylla for å være helt eksakt. Gilde turmat er laget av Gilde til den norske turgåer. Turmat skal ikke bare inneholde næringsstoffer du trenger på turen. Det skal også smake godt. For smaker det godt tror vi tur-opplevelsen blir enda bedre. Derfor er Gilde Turmat lett å ta med seg, lett og lage og ikke minst skikkelig godt!

God og varm mat for små og store turer.

Pasta
Pasta bolognese
Lapskaus
Brun lapskaus

Slik lager du Gilde turmat steg for steg

Gilde Turmat step
Slik lager du Gilde turmat steg for steg

I samarbeid med Den Norske Turistforening

En velfortjent pause og et varmt, skikkelig måltid er alltid noe å se frem til. I samarbeid med Den Norske Turistforening (DNT) har Gilde lansert skikkelig god turmat til norske turgåere. Produktene er vakuumpakket og langtidsholdbart, og tilberedes enkelt ved å tilsette varmt vann i posen de kommer i. Rettene er milde og gode og kommer til å falle i smak hos hele familien. Gilde har lange tradisjoner for å være med nordmenn på tur, og har de siste fire årene vært stolt strategisk samarbeidspartner og «turpartner» med Den Norske Turistforening.

Rondvassbu
Rondvassbu: Foto: A.K.T

Turmaten blir tilgjengelig i DNTs selvbetjeningshytter

- Det er veldig artig at det nå produseres turmat her på Otta, sier turistvert i DNT Marius Haugaløkken som selv er fra et lite småbruk i Otta. Otta ligger mellom mange fine nasjonalparker og turmulighetene er endeløse.

- Frysetørket mat er lett å bære med seg når man skal på tur, men det er også lett for oss i turistforeningen når vi skal transportere turmaten ut til selvbetjeningshytter og turistanlegg langt inn i fjellet.

Norsk landbruk og norsk turisme går hånd i hånd. Veldig mange gardbrukere og særlig de som har dyr på utmarksbeite er med på og bidrar til å holde naturen slik vi vil ha den. Dyr på beite bidrar til større turistopplevelser for turistene.

Gilde turmat lages og produseres i Rondane

Produksjonen av Gilde turmat er lagt til et av landets flotteste områder for friluftsliv foregår i Rondane. Nærmere bestemt på Otta.

- Jeg er glad og stolt for å kunne være med på å produsere turmat her i Gudbrandsdalen og i de omgivelsene vi har her. Det blir veldig spennende å se hvordan det blir mottatt hos forbrukeren, sier Svein Leirflaten som er daglig leder for Gilde Rondane produksjon.

Rondane produksjon på otta
Rondane produksjon på otta