God og varm mat for små og store turer.


Slik lager du Gilde turmat steg for steg

I samarbeid med Den Norske Turistforening
En velfortjent pause og et varmt, skikkelig måltid er alltid noe å se frem til. I samarbeid med Den Norske Turistforening (DNT) har Gilde lansert skikkelig god turmat til norske turgåere. Produktene er vakuumpakket og langtidsholdbart, og tilberedes enkelt ved å tilsette varmt vann i posen de kommer i. Rettene er milde og gode og kommer til å falle i smak hos hele familien. Gilde har lange tradisjoner for å være med nordmenn på tur, og har de siste fire årene vært stolt strategisk samarbeidspartner og «turpartner» med Den Norske Turistforening.

Turmaten blir tilgjengelig i DNTs selvbetjeningshytter
- Det er veldig artig at det nå produseres turmat her på Otta, sier turistvert i DNT Marius Haugaløkken som selv er fra et lite småbruk i Otta. Otta ligger mellom mange fine nasjonalparker og turmulighetene er endeløse.
- Frysetørket mat er lett å bære med seg når man skal på tur, men det er også lett for oss i turistforeningen når vi skal transportere turmaten ut til selvbetjeningshytter og turistanlegg langt inn i fjellet.
Norsk landbruk og norsk turisme går hånd i hånd. Veldig mange gardbrukere og særlig de som har dyr på utmarksbeite er med på og bidrar til å holde naturen slik vi vil ha den. Dyr på beite bidrar til større turistopplevelser for turistene.
Gilde turmat lages og produseres i Rondane
Produksjonen av Gilde turmat er lagt til et av landets flotteste områder for friluftsliv foregår i Rondane. Nærmere bestemt på Otta.
- Jeg er glad og stolt for å kunne være med på å produsere turmat her i Gudbrandsdalen og i de omgivelsene vi har her. Det blir veldig spennende å se hvordan det blir mottatt hos forbrukeren, sier Svein Leirflaten som er daglig leder for Gilde Rondane produksjon.
