Pizza med kjøttdeig, squash og pesto

Pizza med kjøttdeig, squash og pesto

  • Tilbredningstid:

    30 min

Ingredienser

  • 1 pk Gilde kjøttdeig uten salt og vann
  • 1 ½ ts tørrgjer
  • 1 ½ dl lunket vann
  • 100 g hvetemel
  • 1 ts flaksalt
  • 1 ss olivenolje
  • 1 boks creme fraiche
  • ½ stk squash
  • 1 stk grønn chili
  • 100 gr revet parmesan
  • 2 poser fersk mozzarella
  • 2 klyper Salt og pepper
  • 1 dl pesto
  • ½ potte basilikum

Oppskrift

  1. Forvarm ovnen til 250 grader. Bruk gjerne en pizzastein dersom du har det. Rør ut gjæren i lunkent vann (37 grader). Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle. Når gjæren så vidt begynner å boble, blander du i olivenoljen og rører det sammen med det tørre.
  2. Elt denne til en smidig deig i ca. 10 minutter, legg den tilbake i bakebollen med litt mel over, dekk med plast og hev på et lunt sted i 30 minutter eller til deigen har doblet størrelse.
  3. Del deigen i to (ev. fire) og kjevle delene så tynne du klarer. Legg de på bakepapir (kjevl de gjerne rett på bakepapiret). Gjør klar fyllet mens deigen hever.
  4. Skjær squashen i 2 mm tykke skiver (bruk en mandolin eller potetskreller), fjern frøene og finhakk chilien.
  5. Riv parmesan . Smør så pizzabunnene jevnt med crème fraîche, klikk ut kjøttdeigen i små biter. Fordel ut squash og chili på pizzan. Dryss over revet parmesan og biter av mozzarella. Avslutt med et dryss med salt og pepper. Stek i 8-10 minutter og server med pesto og frisk basilikum.