Vossakorv på lun julesalat

Vossakorv på lun julesalat

Vossakorv på lun julesalat, med grønnkål, appelsin, eple, granateple, rugbrødkrutonger, honningristet gresskarfrø og hasselnøtter, cheddar og yogurtdressing.

Ingredienser

  • 1 pk Vossakorv
  • 1 pk grønnkål
  • 2 stk appelsiner
  • 2 stk epler
  • 1 stk granateple
  • 4 skiver rugbrød
  • Olje
  • 50 g gresskarfrø
  • 50 g hasselnøtter
  • 2 ss honning
  • 150 g cheddar
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 stk <- saften fra klementin
  • 1 ts sukker
  • Salt og pepper
  • 1 neve timian

Oppskrift

  1. Riv rugbrød i biter og pannestek det i olje med litt salt over.
  2. Del appelsin i skiver og eple i båter. Del granateple å ta ut frøene.
  3. Riv grønnkål i biter og pannestek det i litt olje, men den skal fortsatt ha spenst i seg.
  4. Grovhakk gresskarfrø og hasselnøtter og stek det i tørr panne til gyllent – hell over honning og vend de så de karamelliseres.
  5. Fordel alt dette utover et stort fat.
  6. Stek Vossakorv i grove skiver og topp den lune salaten med pølsene og fersk timian.
  7. Bland yoghurt med klementinsaft, sukker, salt og pepper og server til julesalaten.

Tips: Du kan lage salaten med og uten vossakorv og det er et fresht alternativ til pinnekjøttet istedenfor den klassiske rotmosen og poteter.