Oppskrift

Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter

Oppskrift

Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter

180 minutter Middels 4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Begynn med pinnekjøttet

Vann ut pinnekjøttet i 12-30 timer i en kjele. Hvis du ønsker mindre salt pinnekjøtt kan du bytte ut vann 2 ganger i løpet av liggetiden.

Legg pinner eller rist i bunn av kjelen og hell på vann til rett under risten/pinnene

Damp pinnekjøttet under lokk i ca. 3. timer eller til kjøttet løsner fra benet.

2

Kålrabistappe

Kutt kålrot og gullerøtter i grove biter og kok opp til de er møre. Kok opp poteter i samme slengen i en annen gryte.

Bruk stapper / moser for å lage stappen etter grønsakene har blitt møre. Velg selv hvor grovt du ønsker stappen skal være.

tilsett fløte etter ønske og smak til med salt og pepper

God jul, fra den norske bonden!