Pinnekjøtt etter klassisk norsk oppskrift. Blir julestemning av dette!
Fremgangsmåte
1
Begynn med pinnekjøttet
Vann ut pinnekjøttet i 12-30 timer i en kjele.
Hvis du ønsker mindre salt pinnekjøtt kan du bytte ut vann 2 ganger i løpet av liggetiden.
2
Damp pinnekjøttet
Når pinnekjøttet er ferdig vannet ut, legger pinner eller rist i bunnen av kjelen og heller på vann til rett under risten eller pinnene.
Damp pinnekjøttet under lokk i ca. 3. timer eller til kjøttet løsner fra benet.
3
Kålrabistappe
Kutt kålrot og gulrøtter i grove biter og kok opp til de er møre. Kok opp poteter i samme slengen i en annen gryte.
Bruk stapper for å lage stappen etter grønnsakene har blitt møre. Velg selv hvor grovt du ønsker stappen skal være.
tilsett fløte etter ønske og smak til med salt og pepper
4
Damp vossakorv
Når pinnekjøttet nærmer seg ferdig dampet, legger du vossakorven over pinnekjøttet i kjelen og lar det dampe i ca. 10 minutter.
Et tips for at pølsene ikke skal sprekke opp under dampingen er å stikke noen hull i skinnet med en gaffel eller tannpirker i pølsen.
Skjær opp vossakorven i passelige biter før servering.
5
Server
Server deilig norsk pinnekjøtt med kålrabistappe, vossakorv og poteter. Bruk kraften i bunnen av kjelen som saus.
Vel bekomme og god jul, fra den norske bonden!