Go to main content
Pinnekjøttpizza med juletopping

Hvor deilig er det ikke med pizza i romjulen? Her har du en variant der du kan bruke restene av pinnekjøttet til topping sammen med friskt granateple. Denne retten kan ta opp til 1 time å lage dersom du lager bunnen selv.

The current vote is 5 stars out of 5.
(1)
Pinnekjottpizza
30 minutter
Middels
4 personer

Fremgangsmåte

1 Pizzadeig

Bland mel, gjær og salt i en bakebolle og ha i vann og olivenolje. Elt deigen smidig i en kjøkkenmaskin, ca 10 min. Dekk toppen med plastfolie og la deigen heve i 30 min på et lunt sted. Kjevle ut 4 porsjonspizzaer så tynt du klarer og legg de på bakepapir.

2 Pizzafyll

Bland crème fraiche med hakket hvitløk, salt, pepper og honning og smør bunnene. Ha over godt med revet ost og topp med rødløk i ringer og revet pinnekjøtt.

3 Sett i ovnen og ha over topping

Stek pizzaene i ca 8-10 min og ha over granateplefrø, skivede epler vendt i saften av lime, godt med ruccula og timian.

En deilig julepizza!

TIPS!

Tips: Prøv tyttebær istedenfor granateple hvis det er det du har i hus, eller bytt pinnekjøtt med ribbe. Grønnkål er også godt til istedenfor ruccula, men la den steke med de siste minuttene hvis du velger det.

God jul, fra den norske bonden! 🎅🏻

Pizzadeig - Obs: Tilberedningstid + heving tilsvarer ca 1. time. Du kan også bruk fersk ferdig pizzabunn!
Hvetemel 500 g
Gjær 1 pose (tørrgjær)
Salt 1 ts
Vann (fingervarmt) 3 dl
Olivenolje 3 ts
Pizzafyll / Saus
Gilde Pinnekjøtt 400 g
Crème fraîche 1 boks
Hvitløk 2 fedd
Flytende honning 1 ts
Revet ost 200 g
Parmesan 50 g
Salt & Pepper
Topping
Granateple 1 stk
Epler 1 stk (Rødt)
Lime 1 stk
Ruccola 1 pk
Timian 1 stk

Gluten
Melkeprotein inkl laktose

Flere juleoppskrifter

Birger tilbereder viser hvordan man far spro svor no030893

Birger Frimo garanterer deg sprø svor til julemiddagen!

Langtidsstekt ribbe på et fat med tilbehør
Rating of this product is 4.67 out of 5.

Langtidsstekt ribbe

Slik lykkes du med langtidsstekt ribbe! Med denne oppskriften garanterer vi sprø svor til julemiddagen, og at ribba blir saftig og mør. Total steketid på ribba er ca. 8 timer.

Ertestuing / ertepuré tilberedt med poteter, lutefisk og Gilde bacon

Ertestuing / Ertepuré

Hjemmelaget ertestuing passer perfekt både til lutefisk og annen mat. Denne oppskriften er både rask, enkel og smaker veldig godt!

Hjemmelaget rødkål

Hjemmelaget rødkål

Hjemmelaget rødkål er enkelt og vil imponere gjestene dine! Passer perfekt til ribbe, kalkun og annen julemat.

Ribbe no028061
Rating of this product is 4.73 out of 5.

Hel ribbe med deilig tilbehør

Vi garanterer ribbe med sprø svor og saftig kjøtt!