
Nyhet! Mindre prosesserte produkter
Konsept
Vi ønsker å gjøre det enklere for deg å ta gode valg i hverdagen. Derfor gjør vi grep for å redusere graden av prosessering i kjøttproduktene våre.

Gilde Edel skinke er vår nye, mindre prosesserte skinke! Gilde Edel skinke er laget av renskåret skinke av hele muskler. Denne saftige skinken inneholder 85 % renskåret svinekjøtt av skinke. Dette er en skinke som kan beskrives med følende ord:
Raffinert – gjennomarbeidet og elegant i smak og kjøttstruktur
Delikat – fin og velbalansert smak
Smakfull – rik og velutviklet smak
Elegant – stilfull og diskret i både smak og utseende
Den er saftig med fin kjøttstruktur. Den har mindre prosessering, nøkkelhull og inneholder 1,9 % salt. Gilde Edel skinke inneholder kun nødvendige tilsetningsstoffer for mattrygghet, spesielt i forbrukerens eget kjøleskap. Perfekt å ha på brødskiven og ellers som ingrediens der kokt skinke passer fint!
NB! Konserveringsmidler, antioksidanter og surhetsregulerende tilsetningsstoffer er viktig for mattrygghet og holdbarhet, og gjør ikke et produkt ultraprosessert. Dette inkluderer også natriumnitritt (E250). Vil du vite mer om hvordan vi jobber med nitritt, kan du finne informasjon her: Om prosjektet NitRisk: Nitrittreduksjon i norske kjøttprodukter
Ingrediensene i Gilde Edel skinke
Renskåret svinekjøtt av skinke (85 %), vann, salt, konserveringsmiddel, E326, E261, E250, potetmel, antioksidant E316.
Mindre prosesserte pølser
I tillegg lanserer Gilde mindre prosesserte grill- og skinnfri kjøttpølser. De saftige pølsene inneholder 83 % grovkvernet kjøtt, er røkt på ekte bøkeflis og det er kun benyttet tilsetningsstoffer for mattrygghet. Selvfølgelig med den samme, gode smaken.
Ingredienser i Gilde pølser
Kjøtt av svin (83 %), vann, potetmel, salt, løk, krydder, antioksidant E315, konserveringsmiddel E261, E326, E250. Røkt med bøkeflis.

I begge produktene har vi kun med de mest nødvendige tilsetningsstoffene for å sikre mattrygghet, holdbarhet og unngå matsvinn:
- E326 (salt av melkesyre) og E261 (salt av eddiksyre), gjør at bakterier vokser saktere, og er i kombinasjon effektiv mot Listeria
- E250 natriumnitritt er effektiv mot Clostridium Botulinum.
- E315 er en antioksidant som er med på å redusere risikoen for nitrosamindannelse ved bruk av natriumnitritt.
Vi har lenge jobbet med å utvikle våre bearbeidede produkter i en sunnere retning. Lenge har dette arbeidet først og fremst handlet om reduksjon av salt og mettet fett. Men, ny forskning tyder på at det kan være mer – eller noe annet – særlig ved de mest bearbeidede produktene, de såkalte ultraprosesserte produktene, som kan påvirke oss negativt. Selv om ultraprosessert mat fortsatt mangler en offentlig definisjon og klassifisering, jobber vi nå for at sortimentet skal gå i en mindre prosessert retning.
Mindre prosessert mat betyr for oss produkter med færre ingredienser og tilsetningsstoffer, samt mer råvare og grovere konsistens der det er mulig. Gilde jobber nå både med utvikling av nye alternativer og forbedring av eksisterende produkter. I forbindelse med dette arbeidet merker vi derfor noen produkter med «mindre prosessert», og ønsker du å lese mer om hva dette betyr kan du lese mer her: https://www.gilde.no/artikkel/mindre-prosessert-dette-betyr-den-nye-merkingen-p%C3%A5-gildes-produkter
Les mer om prosessering og helse





Helse
Gilde skal bidra til et balansert, sunt og næringsrikt kosthold for den norske befolkning.