Digg og enkel biffmiddag med deilig bearnaisesaus!
Fremgangsmåte
1
Bearnaise
Lag bearnaise ved å smelte smør på svak varme. Sett til side i ca. 10 minutter eller til melkepartiklene har sunket til bunns. Hell så av det klarnede smøret.
Finhakk sjalottløk og estragon. Kok opp med laurbærblad, eddik, hvitvin og pepper i en liten gryte. Redusert til det er litt under halvparten av væsken igjen, ca. 8 minutter. Sil over i en glass- eller metallbolle.
Sett bollen med reduksjonen over vannbad (over en gryte med kokende vann. Bunnen av bollen skal ikke berøre vannet.). Ha i eggeplommene og pisk til en luftig eggedosis. Visp til blandingen begynner å tykne.
Spe gradvis med klarnet smør i en tynn stråle mens det piskes konstant, som når du lager majones. Visp over varmen til alt smøret er i og du har en tykk saus. Ta av varmen og smak til med sitron, salt og pepper. Hold varm, men ikke la koke.
Det går helt fint å kjøpe ferdige varianter av bearnaisesaus også! Så slipper du å lage den fra bunnen.
2
Del opp biffkjøttet og stek opp
Del biffkjøtt i strimler, sopp og løk i båter og paprika i biter. Varm en panne med olje og brun kjøttet raskt, ca. 2 minutter. Legg til side.
3
Stek opp grønnsakene
Stek løk og sopp i samme panne. Tilsett eventuelt litt mer olje.
Stek til det begynner å få farge. Ha i paprika og stek noen minutter til. Vend inn kjøttet og stek 1-2 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server biffsnadder med bearnaisesaus og gjerne pommes frites eller søtpotetfries.
Vel bekomme, fra den norske bonden!