Biffsnadder med hjemmelaget bearnaisesaus

35m Middels 4 voksne pers.

Biffsnadder med bearnaise

Digg og enkel biffmiddag med deilig bearnaisesaus!

Fremgangsmåte

1

Bearnaise

Lag bearnaise ved å smelte smør på svak varme. Sett til side i ca. 10 minutter eller til melkepartiklene har sunket til bunns. Hell så av det klarnede smøret.

Finhakk sjalottløk og estragon. Kok opp med laurbærblad, eddik, hvitvin og pepper i en liten gryte. Redusert til det er litt under halvparten av væsken igjen, ca. 8 minutter. Sil over i en glass- eller metallbolle.

Sett bollen med reduksjonen over vannbad (over en gryte med kokende vann. Bunnen av bollen skal ikke berøre vannet.). Ha i eggeplommene og pisk til en luftig eggedosis. Visp til blandingen begynner å tykne.

Spe gradvis med klarnet smør i en tynn stråle mens det piskes konstant, som når du lager majones. Visp over varmen til alt smøret er i og du har en tykk saus. Ta av varmen og smak til med sitron, salt og pepper. Hold varm, men ikke la koke.

Det går helt fint å kjøpe ferdige varianter av baernaisesaus også! Så slipper du å lage den fra bunnen.

2

Del opp biffkjøttet og stek opp

Del biffkjøtt i strimler, sopp og løk i båter og paprika i biter. Varm en panne med olje og brun kjøttet raskt, ca. 2 minutter. Legg til side.

3

Stek opp grønnsakene

Stek løk og sopp i samme panne. Tilsett eventuelt litt mer olje.

Stek til det begynner å få farge. Ha i paprika og stek noen minutter til. Vend inn kjøttet og stek 1-2 minutter. Smak til med salt og pepper.

Server biffsnadder med bearnaisesaus og gjerne pommes frites eller søtpotetfries.

Vel bekomme, fra den norske bonden!