Go to main content
Biffsnadder med hjemmelaget bearnaisesaus

Digg og enkel biffmiddag med deilig bearnaisesaus!

The current vote is 5 stars out of 5.
(5)
Biffsnadder med bearnaise
35 minutter
Middels
4 voksne personer

Fremgangsmåte

1 Bearnaise

Lag bearnaise ved å smelte smør på svak varme. Sett til side i ca. 10 minutter eller til melkepartiklene har sunket til bunns. Hell så av det klarnede smøret.

Finhakk sjalottløk og estragon. Kok opp med laurbærblad, eddik, hvitvin og pepper i en liten gryte. Redusert til det er litt under halvparten av væsken igjen, ca. 8 minutter. Sil over i en glass- eller metallbolle.

Sett bollen med reduksjonen over vannbad (over en gryte med kokende vann. Bunnen av bollen skal ikke berøre vannet.). Ha i eggeplommene og pisk til en luftig eggedosis. Visp til blandingen begynner å tykne.

Spe gradvis med klarnet smør i en tynn stråle mens det piskes konstant, som når du lager majones. Visp over varmen til alt smøret er i og du har en tykk saus. Ta av varmen og smak til med sitron, salt og pepper. Hold varm, men ikke la koke.

TIPS!

Det går helt fint å kjøpe ferdige varianter av bearnaisesaus også! Så slipper du å lage den fra bunnen.

2 Del opp biffkjøttet og stek opp

Del biffkjøtt i strimler, sopp og løk i båter og paprika i biter. Varm en panne med olje og brun kjøttet raskt, ca. 2 minutter. Legg til side.

3 Stek opp grønnsakene

Stek løk og sopp i samme panne. Tilsett eventuelt litt mer olje.

Stek til det begynner å få farge. Ha i paprika og stek noen minutter til. Vend inn kjøttet og stek 1-2 minutter. Smak til med salt og pepper.

Server biffsnadder med bearnaisesaus og gjerne pommes frites eller søtpotetfries.

Vel bekomme, fra den norske bonden!

Du trenger
Biff 600 g
Nøytral olje 2 ss
Sjampinjong 250 g
Sjalottløk 5 stk
Paprika 1 stk
Salt & Pepper salt stk
Hjemmelaget Bernaisesaus
Smør 250 g
Sjalottløk 2 stk
Estragon (grovhakket) 3 stilker
Laurbærblad 1 stk
Hvitvinseddik 0,5 dl
Hvitvin 1 dl
Hele pepperkorn 5 stk
Eggeplomme 3 stk
Sitronsaft 1 ss
Salt & Pepper

Melkeprotein inkl laktose
Egg

Se flere oppskrifter

Lammefrikassé med grønnsaker og poteter på en tallerken no030418
Rating of this product is 3.89 out of 5.

Klassisk lammefrikassé

Lammefrikassé er Norsk tradisjonsmat på sitt beste og smaker fantastisk. Nydelig lammekjøtt kokt sammen med grønnsaker, servert med fyldig og lys saus. Tradisjonell og god søndagsmiddag.

Grillpølsespyd i pølsebrød
Rating of this product is 5 out of 5.

Grillpølsespyd i pølsebrød

En morsom og måte å lage pølser på ute på tur med barna. Enkelt er det også!

Omelett med grillpølse
Rating of this product is 5 out of 5.

Omelett med grillpølser

En morsom og måte å lage pølser på ute på tur med barna. Enkelt er det også!

Spiralpølse
Rating of this product is 5 out of 5.

Spiralpølse

En morsom og måte å lage pølser på ute på tur med barna. Enkelt er det også!

Ternet kjottpolse med potetmos
Rating of this product is 5 out of 5.

Pølsegryte med potet- og blomkålmos

Pølsegryte har blitt en middagsfavoritt blant nordmenn. Med ternet kjøttpølse fra Gilde, deilig tomatsaus og potet- og blomkålmos løfter du den klassiske pølsegryta til nye høyder. Dette er en…