Go to main content
Ertestuing / Ertepuré

Hjemmelaget ertestuing passer perfekt både til lutefisk og annen mat. Denne oppskriften er både rask, enkel og smaker veldig godt!

The current vote is 0 stars out of 5.
(0)
Ertestuing / ertepuré tilberedt med poteter, lutefisk og Gilde bacon
10 minutter
Lett
4 personer

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

La frosne erter tine på kjøkkenbenken. Ha dem i en bolle sammen med sitronsaft. Bruk en stavmikser og mos ertene.

2 Smak til

Smak til med salt og pepper. Noen liker også å ha litt fløte og smør i. Ta gjerne en klatt smør og litt fløte i om ønskelig. Da får du en ekstra fyldig og god ertestuing.

Vel bekomme, fra den norske bonden!

TIPS!

Tips! Ønsker du å lage en glatt ertepuré kjører du erteblandingen ekstra godt med mikseren.

Du trenger
Grønne erter 350 g
Sitronsaft 3 ss
Smør Mengde etter ønske
Fløte Mengde etter ønske

Melkeprotein inkl laktose

Oppskrifter med ertestuing / ertepuré

Lutefisk med klassisk tilbehør
Rating of this product is 4.5 out of 5.

Lutefisk med klassisk tilbehør

Lutefisk med hvitsaus, sennep kokte poteter og ertekrem toppet med persille.

Kjottkaker i brun saus
Rating of this product is 4.25 out of 5.

Kjøttkaker i brun saus med potet

Kjøttkaker i brun saus er en klassiker som nesten alle nordmenn har et varmt forhold til. Prøv denne tradisjonelle oppskriften fra den norske bonden!

Wrap med ertekrem og kokt skinke no023823

Wrap med kokt skinke og ertekrem

Denne retten er perfekt til frokost og lunsj!

Kjottpolse Landbrod
Rating of this product is 5 out of 5.

Ristet landbrød med ertekrem og kjøttpølse

Kjøttpølse fra den norske bonden med norsk kjøtt selvfølgelig.