Kjøttkaker i brun saus er en klassiker som nesten alle nordmenn har et varmt forhold til. Prøv denne tradisjonelle oppskriften fra den norske bonden!
Fremgangsmåte
1
Skrell og kok poteter
Begynn med å skrell poteter. Kokes møre i litt saltet vann.
2
Lag ertestuing og saus
Tin erter og ha de i en bolle sammen med sitronsaft, salt og pepper. Ønsker du litt fløte i kan du ha i det. lag sausen etter anvisning på pakken.
3
Stek kjøttkakene og server
Varm en panne med litt smør og stek kjøttkakene varme i ca. 5 min på hver side.
Server kjøttkakene med nykokt potet, ertestuing, saus og tyttebærsyltetøy. Topp med litt rosmarin og grovkvernet pepper.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Ønsker du å lage kjøttkakene fra bunn? Prøv vår oppskrift på hjemmelagde kjøttkaker ved å klikke her.