Lutefisk med klassisk tilbehør

45 min Middels 4 pers.

Lutefisk med hvitsaus, sennep kokte poteter og ertekrem toppet med persille.

Fremgangsmåte

1

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 °C. Legg lutefisk med skinnsiden ned i en langpanne. Dryss på salt og dekk med aluminiumsfolie. Bak lutefisken midt i ovnen til den er gjennomkokt (ca. 40 minutter).

2

Trekk potetene, ikke kok

Kok opp vann med mandelpoteter og la de trekke til de er ferdige. Ikke kok de i stykker.

3

Lag ertepuré

La ertene tine på kjøkkenbenken. Ha dem i en bolle sammen med sitronsaft. Bruk en stavmikser og mos ertene. Smak til med salt og pepper.

4

Lag saus

Stek finhakket løk myk i smør. Ha i mel og rør godt, tilsett deretter hvitvin, fløte, Gudbrandsdalsost og sennep. La sausen koke videre i 5 minutter til mens du rører. Tilsett salt og pepper etter smak.

5

Stek bacon og server

Stek bacon i en tørr panne eller i ovnen til det er sprøtt og gyllent.

Server lutefisken med kokte poteter, bacon, ertekrem og brunost saus. Pynt med litt frisk timian.

Vel bekomme, fra den norske bonden!