Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Sett ovnen på 200 °C. Legg lutefisk med skinnsiden ned i en langpanne. Dryss på salt og dekk med aluminiumsfolie. Bak lutefisken midt i ovnen til den er gjennomkokt (ca. 40 minutter).
2 Trekk potetene, ikke kok
Kok opp vann med mandelpoteter og la de trekke til de er ferdige. Ikke kok de i stykker.
3 Lag ertepuré
La ertene tine på kjøkkenbenken. Ha dem i en bolle sammen med sitronsaft. Bruk en stavmikser og mos ertene. Smak til med salt og pepper.
4 Lag saus
Stek finhakket løk myk i smør. Ha i mel og rør godt, tilsett deretter hvitvin, fløte, Gudbrandsdalsost og sennep. La sausen koke videre i 5 minutter til mens du rører. Tilsett salt og pepper etter smak.
5 Stek bacon og server
Stek bacon i en tørr panne eller i ovnen til det er sprøtt og gyllent.
Server lutefisken med kokte poteter, bacon, ertekrem og brunost saus. Pynt med litt frisk timian.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Lutefiskbacon 250g
Du trenger | ||
---|---|---|
Lutefisk | 2 kg | |
Salt | 2 ss | |
Gilde lutefiskbacon | 1 pk | |
Mandelpoteter | 800 g | |
Grønne erter | 1 pose (frosne) | |
Sitronsaft | 3 ss | |
Salt & Pepper | ||
Sjalottløk | 2 stk | |
Smør | 2 ss | |
Hvetemel | 2 ss | |
Hvitvin | 2 dl | |
Kremfløte | 3 dl | |
Brunost | 50 g (revet) | |
Sennep | 2 ss | |
Timian | 1 ss |
Melkeprotein inkl laktose |
Gluten |
Sennep |
Se flere oppskrifter
Medisterkaker med lun julesalat
Lun salat med småpoteter, og rosenkålblader, epler, mandler, appelsin og basilikumrømme.
Spyd med julesylte
Små spyd med edamer og skivet sylte. Tranbærsyltetøy, sennep- og philadelphiakrem. Pære, fiken, pepperkaker og julekake. En skikkelig fjøl med juletapas.
Julepølse med potetmos og grønnsaker
En litt annerledes måte å spise julepølser, med selleri- og potetmos, sylteagurk, grov sennep, pannestekt gulrot med mandler og persille.
Julesylte med eple, kapers og bacon
En litt annerledes måte å spise julesylte på. Salat, eple, bacon og kapers, serveres på ristet landbrød.
Halv julesylte
Norsk julesylte er supergodt og ganske enkelt å servere! Prøv 1/2 sylte på fjøl med syret rødløk, pannestekte epler, knekkebrød og rødbetssalat.