Go to main content
Lutefisk med klassisk tilbehør

Lutefisk med hvitsaus, sennep kokte poteter og ertekrem toppet med persille.

The current vote is 5 stars out of 5.
(2)
Lutefisk med klassisk tilbehør
45 minutter
Middels
4 personer

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

Sett ovnen på 200 °C. Legg lutefisk med skinnsiden ned i en langpanne. Dryss på salt og dekk med aluminiumsfolie. Bak lutefisken midt i ovnen til den er gjennomkokt (ca. 40 minutter).

2 Trekk potetene, ikke kok

Kok opp vann med mandelpoteter og la de trekke til de er ferdige. Ikke kok de i stykker.

3 Lag ertepuré

La ertene tine på kjøkkenbenken. Ha dem i en bolle sammen med sitronsaft. Bruk en stavmikser og mos ertene. Smak til med salt og pepper.

4 Lag saus

Stek finhakket løk myk i smør. Ha i mel og rør godt, tilsett deretter hvitvin, fløte, Gudbrandsdalsost og sennep. La sausen koke videre i 5 minutter til mens du rører. Tilsett salt og pepper etter smak.

5 Stek bacon og server

Stek bacon i en tørr panne eller i ovnen til det er sprøtt og gyllent.

Server lutefisken med kokte poteter, bacon, ertekrem og brunost saus. Pynt med litt frisk timian.

Vel bekomme, fra den norske bonden!

Vvae2ylzp7

Lutefiskbacon 250g

NYT

Du trenger
Lutefisk 2 kg
Salt 2 ss
Gilde lutefiskbacon 1 pk
Mandelpoteter 800 g
Grønne erter 1 pose (frosne)
Sitronsaft 3 ss
Salt & Pepper
Sjalottløk 2 stk
Smør 2 ss
Hvetemel 2 ss
Hvitvin 2 dl
Kremfløte 3 dl
Brunost 50 g (revet)
Sennep 2 ss
Timian 1 ss

Melkeprotein inkl laktose
Gluten
Sennep

Se flere oppskrifter

Medisterkaker
Rating of this product is 3.5 out of 5.

Medisterkaker med lun julesalat

Lun salat med småpoteter, og rosenkålblader, epler, mandler, appelsin og basilikumrømme.

Spyd med julesylte
Rating of this product is 5 out of 5.

Spyd med julesylte

Små spyd med edamer og skivet sylte. Tranbærsyltetøy, sennep- og philadelphiakrem. Pære, fiken, pepperkaker og julekake. En skikkelig fjøl med juletapas.

Julepølse med potetmos og grønnsaker
Rating of this product is 4 out of 5.

Julepølse med potetmos og grønnsaker

En litt annerledes måte å spise julepølser, med selleri- og potetmos, sylteagurk, grov sennep, pannestekt gulrot med mandler og persille.

Julesylte med eple, kapers og bacon

Julesylte med eple, kapers og bacon

En litt annerledes måte å spise julesylte på. Salat, eple, bacon og kapers, serveres på ristet landbrød.

Halv Sylte
Rating of this product is 4.5 out of 5.

Halv julesylte

Norsk julesylte er supergodt og ganske enkelt å servere! Prøv 1/2 sylte på fjøl med syret rødløk, pannestekte epler, knekkebrød og rødbetssalat.