Oppskrift

Glassert juleskinke

Oppskrift

Glassert juleskinke

40 min Lett 4 porsjoner

Med enkle grep kan du forandre den tradisjonelle juleskinken til et festklart og lekkert måltid.

Fremgangsmåte

Juleskinke er kanskje julens enkleste måltid å tilbrede. Den skal jo bare varmes! Men med enkle grep kan du servere skinka på en måte som får et og annet øyenbryn til å heve seg rundt bordet. For eksempel på denne måten..

1

Bland ingredienser til karamelisering

Bland alle ingrediensene til karamelisering unntatt strøkavringen. Smør blandingen utover skinka og dryss over strøkavring. Gratiner på 200* C i ca. 15 minutter. Server gjerne med Waldorfsalat og sennepsdressing eller som her med eplecoleslaw og appelsinsaus.

2

Samtidig som skinken er i ovnen

Riv gulrøttene grovt på råkostjern og bland sammen med tynne skiver av epler og appelsin. Bland olje, appelsinjuice, hvitløk og finhakket persille til dressingen og hell over.

3

Hell kraft/sjy i en kasserolle og tilsett revet skall og saft fra appelsinen. Kok opp. Rør maisennamel ut i litt kaldt vann og hell i kasserollen under omrøring. Kok opp på nytt. Ha i soyasaus og smak til med pepper og salt.