Go to main content
Saus til ribbe

Brun saus til ribbe er et tradisjonelt og nydelig tilbehør. Her er en enkel oppskrift med fløte for ekstra god smak.

The current vote is 4 stars out of 5.
(13)
Brun saus til ribbe
15 minutter
Lett
4 personer

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

Smelt smøret og tilsett mel. La dette brune på svak varme i ca 3 minutter.

Rør jevningen ofte slik at den ikke svir seg. Spe med ribbekraft og vann, litt om gangen og kok opp.

2 Tilsett fløte, krydder og brunost

Tilsett deretter fløten og pisk inn brunost, sennep og tyttebærsyltetøy. Smak til med salt og pepper. Ønsker du tynnere saus kan du tilsette mer væske.

Vel bekomme, fra den norske bonden!

85vzasfxux

Ekstra Kjøttrik Ribbe 3,2 kg

NYT

Du trenger
Ribbefett 3 dl
Hvetemel 70 g
Smør 100 g
Vann 5 dl
Fløte 2 dl
Brunost 3 skiver
Dijonsennep 1 ss
Tyttebærsyltetøy 2 ss
Salt & Pepper

Gluten
Melkeprotein inkl laktose
Sennep

Se flere juleoppskrifter fra Gilde

Ribbe no028061
Rating of this product is 4.73 out of 5.

Hel ribbe med deilig tilbehør

Vi garanterer ribbe med sprø svor og saftig kjøtt!

Ribbe med medisterkaker og appelsinsaus
Rating of this product is 4.43 out of 5.

Ribbe med medisterkaker og appelsinsaus

Ribbe til jul er for mange et must! hva med å prøve klassisk ribbe, men med appelsinsaus?

Pinnekjøtt
Rating of this product is 4.5 out of 5.

Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter

Pinnekjøtt med godt tilbehør er den vanligste julematen på Vestlandet, og har lange tradisjoner i julen. Dette er en oppskrift på klassisk pinnekjøtt med vossakorv og kålrabistappe. Vi hjelper deg med…

Kålrabistappe
Rating of this product is 3.5 out of 5.

Kålrabistappe med gulrot

Kålrabistappe er et klassisk tilbehør til pinnekjøtt. Denne oppskriften inneholder gulrot og fløte, for ekstra god smak. Beregn ca. 100-150g kålrotstappe per person.

Medisterkaker med ovnsbakte poteter, grønnsaker og saus
Rating of this product is 4.67 out of 5.

Medisterkaker med ovnsbakte poteter, grønnsaker og saus

En litt annerledes måte å spise medisterkaker på. Supergodt og ganske enkelt!