Sylte på vaffel med rødbetsalat

2t Lett 4 pers.

Sylte på vaffel med rødbetsalat

Denne oppskriften er laget av "sultne gutter" i samarbeid med Gilde.

Fremgangsmåte

1

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.

Pakk betene inn i aluminiumsfolie og legg dem på et bakebrett. Bak i ovnen til betene er helt møre (50–90 min avhengig av størrelsen). Stikk en spiss kniv eller pinne gjennom en bete for å sjekke mørheten.

La betene kjøle seg ned før du skreller dem og deler dem i små terninger.

2

Bland rødbetene i en bolle

Ha terningene i en bolle. Rør inn sjalottløk, eple, majones, creme fraiche og sennep. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

3

Stek vafler

Stek vafler og topp med tynne sylteskiver og rødbetsalat. Strø over gressløk.

Vel bekomme, fra sultne gutter og den norske bonden!