Hel sylte, den halve i terninger

35m Lett 4 pers.

Hel sylte

Hel sylte, den halve delt i småterninger med bjørkepinner som spidd, med dip av varm tranebærsaus og med julekake

Fremgangsmåte

1

Begynn med tranebærsausen

Ha ferske tranebær i en tykkbunnet kjele sammen med sukker og appelsinsaft og stjerneanis. Kok opp og la det småkoke, til det reduseres til en syltetøy.

2

Lag et mønster av nellikspiker i sylten. Del opp litt av sylten i ferdige terninger slik at det er lett å spidde bitene med egne spikkede bjørkepinner – eller bruk tannpirkere. Legg ved en kniv ved servering så kan gjestene kutte selv også.

3

Bland smør med zest fra appelsin og smør julekakeskiver med dette. Pannestek gjerne skivene så smøret smelter inn i brødet. Deilig! Pynt fatet med rosmarin. Server sylten med tranebærsyltetøy og pannestekt julekake.

God jul, fra den norske bonden!