Fremgangsmåte
1 Begynn med tranebærsausen
Ha ferske tranebær i en tykkbunnet kjele sammen med sukker og appelsinsaft og stjerneanis. Kok opp og la det småkoke, til det reduseres til en syltetøy.
2
Lag et mønster av nellikspiker i sylten. Del opp litt av sylten i ferdige terninger slik at det er lett å spidde bitene med egne spikkede bjørkepinner – eller bruk tannpirkere. Legg ved en kniv ved servering så kan gjestene kutte selv også.
3
Bland smør med zest fra appelsin og smør julekakeskiver med dette. Pannestek gjerne skivene så smøret smelter inn i brødet. Deilig! Pynt fatet med rosmarin. Server sylten med tranebærsyltetøy og pannestekt julekake.
God jul, fra den norske bonden!
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde Hel julesylte | 1 stk | |
Tranebær | 1 pose (fersk) | |
Hvitt sukker | 1 dl | |
Appelsin (saften) | 1 dl | |
Stjerneanis | 2 stk | |
Nellikspiker | 1 stk | |
Rosmarin | 1 stk | |
Romtemperert smør | 100 g | |
Appelsin zest | 1 stk |
Melkeprotein inkl laktose |
Se flere juleoppskrifter
Chicharrónes med guacamole og baconmarmelade
Chicharrones er en populær snackrett i forskjellige latinamerikanske land, samt i Spania og Filippinene. Resultatet er en sprø, puffy og gyldenbrun ribbe-snack som kan spises alene eller nytes med…
Langtidsstekt ribbe
Slik lykkes du med langtidsstekt ribbe! Med denne oppskriften garanterer vi sprø svor til julemiddagen, og at ribba blir saftig og mør.
Ertestuing / Ertepuré
Hjemmelaget ertestuing passer perfekt både til lutefisk og annen mat. Denne oppskriften er både rask, enkel og smaker veldig godt!
Hjemmelaget rødkål
Hjemmelaget rødkål er enkelt og vil imponere gjestene dine! Passer perfekt til ribbe, kalkun og annen julemat.