Go to main content
Birger tilbereder viser hvordan man far spro svor no030893

Birger Frimo garanterer deg sprø svor til julemiddagen!

Se hvordan du sikrer sprø svor steg for steg

Slik lykkes du med juleribba

Snart er det jul, og årets viktigste måltid skal tilberedes: Ribbemiddagen. Her får du Gilde-kokkens tips som sørger for saftig kjøtt – og sprø svor.

Det første man må tenke på når man skal lage dette festmåltidet er å finne riktig ribbestykke. Hva er dine preferanser? Liker du familieribben med mindre fett og mer rent kjøtt, eller ønsker du den tradisjonelle, feite tynnribben med masse deilig smak? Gilde har begge deler!

Når du skal velge den beste ribba, er det fettet du skal se etter. Se etter det naturlige fettet som ligger spredt rundt i kjøttet. Ifølge Gilde-kokk, Birger Frimo, er det ikke bare for smakens skyld at fettet er viktig. Uten et fettlag under svoren, blir ikke svoren sprø!

Birger tilbereder viser hvordan man far spro svor no030886


TIPS! Du må ikke gå i fett-fella og velge for mager ribbe. Det er feil dag i året å gjøre den tabben. Uten nok fett så vil du slite med å få både saftig ribbe og sprø svor. Det er i fettet magien ligger.

Slipp stress med ferdig krydra ribbe

Uansett om du foretrekker tynnribbe eller familieribbe, har Gilde det du trenger. Spesielt dersom du ikke har lyst til å forberede maten noen dager i forveien: Da har de ferdigkrydret tynnribbe i kjøledisken. Gilde-kokk Birger Frimo er selv mest glad i tynnribbe, og han synes den ferdigkrydrede varianten fra Gilde er svært god.

– Da slipper du litt stress i forbindelse med forberedelser i forkant av julaften.

Var utvalgte ribbe

Kjøp produkter fra Gilde på nett

Norske råvarer – fra norske bønder

Tynnribbe og medisterkaker – og julesylte, roastbiff og skinkestek finner du i Gilde sin juleserie «Vårt utvalgte».

– Det er en håndverksserie. Norske råvarer – fra den norske bonden. Den gjør det enkelt for deg å servere godt håndverk i julen.

Kvalitet og smak henger sammen. Når kvaliteten er bra, så smaker produktet godt. Gilde er et samvirke som er eid av over 16.300 norske bønder – og produktene er laget av 100 % norsk kjøtt fra dyrene til nettopp disse bøndene. Og serien «Vårt utvalgte» er absolutt intet unntak.

Gilde Var Utvalgte Jul 2024 samlebilde no036963

Se mer juleinnhold

Langtidsstekt ribbe på et fat med tilbehør
Rating of this product is 4.68 out of 5.

Langtidsstekt ribbe

Slik lykkes du med langtidsstekt ribbe! Med denne oppskriften garanterer vi sprø svor til julemiddagen, og at ribba blir saftig og mør. Total steketid på ribba er ca. 8 timer.

Ribbe
Rating of this product is 4.11 out of 5.

Hvordan steke ribbe - med sprø svor

Slik steker du perfekt ribbe til jul med garantert sprø svor!

Ribbe med medisterkaker og appelsinsaus
Rating of this product is 4.43 out of 5.

Ribbe med medisterkaker og appelsinsaus

Ribbe til jul er for mange et must! hva med å prøve klassisk ribbe, men med appelsinsaus?

Pinnekjøtt
Rating of this product is 4.5 out of 5.

Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter

Pinnekjøtt med godt tilbehør er den vanligste julematen på Vestlandet, og har lange tradisjoner i julen. Dette er en oppskrift på klassisk pinnekjøtt med vossakorv og kålrabistappe. Vi hjelper deg med…

Microsoft Teams image 2

Julemat - alle våre juleoppskrifter!