Birger Frimo garanterer deg sprø svor til julemiddagen!
Slik lykkes du med juleribba
Snart er det jul, og årets viktigste måltid skal tilberedes: Ribbemiddagen. Her får du Gilde-kokkens tips som sørger for saftig kjøtt – og sprø svor.
Det første man må tenke på når man skal lage dette festmåltidet er å finne riktig ribbestykke. Hva er dine preferanser? Liker du familieribben med mindre fett og mer rent kjøtt, eller ønsker du den tradisjonelle, feite tynnribben med masse deilig smak? Gilde har begge deler!
Når du skal velge den beste ribba, er det fettet du skal se etter. Se etter det naturlige fettet som ligger spredt rundt i kjøttet. Ifølge Gilde-kokk, Birger Frimo, er det ikke bare for smakens skyld at fettet er viktig. Uten et fettlag under svoren, blir ikke svoren sprø!
TIPS! Du må ikke gå i fett-fella og velge for mager ribbe. Det er feil dag i året å gjøre den tabben. Uten nok fett så vil du slite med å få både saftig ribbe og sprø svor. Det er i fettet magien ligger.
Slipp stress med ferdig krydra ribbe
Uansett om du foretrekker tynnribbe eller familieribbe, har Gilde det du trenger. Spesielt dersom du ikke har lyst til å forberede maten noen dager i forveien: Da har de ferdigkrydret tynnribbe i kjøledisken. Gilde-kokk Birger Frimo er selv mest glad i tynnribbe, og han synes den ferdigkrydrede varianten fra Gilde er svært god.
– Da slipper du litt stress i forbindelse med forberedelser i forkant av julaften.
Kjøp produkter fra Gilde på nett
Norske råvarer – fra norske bønder
Tynnribbe og medisterkaker – og julesylte, roastbiff og skinkestek finner du i Gilde sin juleserie «Vårt utvalgte».
– Det er en håndverksserie. Norske råvarer – fra den norske bonden. Den gjør det enkelt for deg å servere godt håndverk i julen.
Kvalitet og smak henger sammen. Når kvaliteten er bra, så smaker produktet godt. Gilde er et samvirke som er eid av over 16.300 norske bønder – og produktene er laget av 100 % norsk kjøtt fra dyrene til nettopp disse bøndene. Og serien «Vårt utvalgte» er absolutt intet unntak.
Se mer juleinnhold
Langtidsstekt ribbe
Slik lykkes du med langtidsstekt ribbe! Med denne oppskriften garanterer vi sprø svor til julemiddagen, og at ribba blir saftig og mør. Total steketid på ribba er ca. 8 timer.
Hvordan steke ribbe - med sprø svor
Slik steker du perfekt ribbe til jul med garantert sprø svor!
Ribbe med medisterkaker og appelsinsaus
Ribbe til jul er for mange et must! hva med å prøve klassisk ribbe, men med appelsinsaus?
Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter
Pinnekjøtt med godt tilbehør er den vanligste julematen på Vestlandet, og har lange tradisjoner i julen. Dette er en oppskrift på klassisk pinnekjøtt med vossakorv og kålrabistappe. Vi hjelper deg med…