Oppskrift
Julepostei med syltet rødløk og julekrydrede sylteagurker
60 min Middels 4 porsjoner
Gjerne lag syltet rødløk og knekkebrød dagen i forveien.
Fremgangsmåte
1
Lag knekkebrød først
Varm ovnen til 180 grader. Bland sammen rugmel, hvetemel, linfrø og natron i en bolle. Ha i sirup, vann og karve og bland godt sammen. Ha eventuelt i mer vann.
Kjevle ut deigen så tynn som mulig. Trykk ut runde knekkebrød ved å bruke baksiden på en bolle i den størrelsen du ønsker.
Finn et lite glass til sirkel i midten. Legg sirklene på en stekeplate med bakepapir. Dryss over flaksalt og hakkede gresskarfrø og stek på 180 °C i 5-7 min, eller til de har fått en gylden fin farge.
2
Lag syltet løk og agurk
Kok opp syltelake til sukkeret smelter og legg i alt krydder. Ha i rødløk i tynne båter, og delte små cornisons (de er allerede syltet, men vil ta til seg mer julesmak av krydderet) La stå i minst en time – men gjerne over natten. Dette er også en fin julegave å gi bort sammen med et beger julepostei – perfekt vertinnegave!
3
Stek lutefiskbacon i stekepanne og ha aioli i skål. Lun leverposteien i ovnen på 150 grader i 10 min. Server Leverposteien toppet med lutefiskbacon og timian på en fjøl med syltet rødløk og hjemmelaget knekkebrød.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Tips! Dette tilbehøret er godt til alt av Gilde sitt julepålegg også. Perfekt på lunsjbordet i førjulstiden!
Fler juleoppskrifter

Ovnsbakt leverpostei og bacon på rugbrød
Oppskrift
35min Lett 4 porsjoner

Pinnekjøtt med «Pommes Anna» på kålrot og søtpotet
Oppskrift
180 min (60 min arbeid) Vanskelig 4 porsjoner

Brushcetta med julepølse
Oppskrift
180 min Lett 4 porsjoner

Julepølsebruschetta med blåmuggost
Oppskrift
10 min Lett 4 porsjoner