Go to main content
Juleramen

Lei av de kjente julesmakene og tradisjonskost i jula? Lag en deilig ramen med masse smak! Bruk rester etter juleribba, nyt den på en annerledes måte og forhindre matsvinn i romjulen.

The current vote is 0 stars out of 5.
(0)
Ramen med ribbe
40 minutter
Lett
4 personer

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

Tilbered nudlene etter anvisning på pakken og skyll de i kaldt vann.

2 Lag base

Finhakk hvitløk, chili og ingefær og fres litt i olje i en kjele. Ha i buljongvann, stjerneanis og sukker. Kok opp og rør inn riseddik og soyasaus.

3 Skjær opp restene av ribben

Skjær ribben i skiver og stek i stekepanne til de er sprøstekt. Imens koker du egg klare til Ramensuppa.

4 Servér

Fordel nudler i 4 boller, topp med varm buljong, bønnespirer, pack choi og skrelt agurk i grove biter. Legg på skiver av ribbe, et halvt kokt egg og til slutt hakket vårløk og koriander.

Vel bekomme, fra den norske bonden!

Du trenger
Ribbe fra Gilde 4 biter av ribberester
Nudler 1 pk
PRIOR egg 2 stk
Kyllingbuljong 1 l (2 stk terninger)
Stjerneanis 2 stk
Frisk Ingefær, finhakket 3 ss
Hvitløksfedd 2 stk
Rød Chili 1 stk
Hvitt sukker 2 ts
Bønnespirer 100 g
Pak choi 2 stk
Agurk 0,5 stk
Vårløk 2 stk
Riseddik 2 ss
Soyasaus 4 ss

Gluten
Egg
Soya

Se flere juleoppskrifter

Chicharrónes med avocado og baconmarmelade
Rating of this product is 5 out of 5.

Chicharrónes med guacamole og baconmarmelade

Chicharrones er en populær snackrett i forskjellige latinamerikanske land, samt i Spania og Filippinene. Resultatet er en sprø, puffy og gyldenbrun ribbe-snack som kan spises alene eller nytes med…

Birger tilbereder viser hvordan man far spro svor no030893

Birger Frimo garanterer deg sprø svor til julemiddagen!

Langtidsstekt ribbe på et fat med tilbehør
Rating of this product is 4.68 out of 5.

Langtidsstekt ribbe

Slik lykkes du med langtidsstekt ribbe! Med denne oppskriften garanterer vi sprø svor til julemiddagen, og at ribba blir saftig og mør. Total steketid på ribba er ca. 8 timer.

Ertestuing / ertepuré tilberedt med poteter, lutefisk og Gilde bacon

Ertestuing / Ertepuré

Hjemmelaget ertestuing passer perfekt både til lutefisk og annen mat. Denne oppskriften er både rask, enkel og smaker veldig godt!

Hjemmelaget rødkål

Hjemmelaget rødkål

Hjemmelaget rødkål er enkelt og vil imponere gjestene dine! Passer perfekt til ribbe, kalkun og annen julemat.