Fremgangsmåte
1 Tilbered ribbe
Stek ribba på foretrukket måte. En enkel måte å tilberede ribbe på er å først krydre godt med salt og pepper (ca. 2 ss av hver) og dampe den på 180 grader i 30 minutter. Her bør du legge ribba med svoren ned i 2 dl vann, og pakke stekebrettet godt inn i aliminiumsfolie.
Etter 30 minutter kan du ta av folien, legge ribba med svoren opp på en rist eller tallerken, og steke videre på 200 grader i ca. 2 timer. Bruk grillelementet de siste minuttene hvis svoren ikke har blitt ordentlig sprø.
2 Lag glaze
Stek løken i ribbefettet til den er gyllen og begynner å kollapse.
Skjær ribben i små biter. Kjøttet på bildet er skåret til på kunstferdig vis. Dette gjør du best ved å tegne et mønster oppå svoren (med en farge som ikke er vannfast) og skjære ut.
Hell over soyasaus, eddik og honning. Ha i stjerneanis, koriander og eventuelt tørket chili. La det koke på lav temperatur i minst 15 minutter. Spe på med litt vann, sånn at det ikke tørker inn.
3 Server kinesisk ribbe med tilbehør
Strø over frisk koriander ved servering. Gjerne server ribba med kålsalat, ris eller friske grønnsaker.
Vel bekomme og god jul, fra den norske bonden!
| Du trenger | ||
|---|---|---|
| Ribbe fra Gilde | 600 g | |
| Ribbefett | ||
| Gul løk | 2 stk | |
| Soyasaus | 3 ss | |
| Riseddik | 2 ss | |
| Flytende honning | 2 ss | |
| Stjerneanis | 2 stk | |
| Korianderfrø | 1 ts | |
| Tørket chili | 2 stk | |
| Koriander | til topping | |
| Gluten |
| Soya |
Flere juleoppskrifter
Kålrabistappe med gulrot
Kålrabistappe er et klassisk tilbehør til pinnekjøtt. Denne oppskriften inneholder gulrot og fløte, for ekstra god smak. Beregn ca. 100-150g kålrotstappe per person.
Ribbe med medisterkaker og appelsinsaus
Ribbe til jul er for mange et must! hva med å prøve klassisk ribbe, men med appelsinsaus?
Asiatisk ribbe med glaze og bao buns
Asiatisk ribbe i bao buns er en nydelig vri på ribbemiddagen! La ribben marinere i en glaze med asiatiske smaker, som gir den en herlig og unik smak.