Go to main content
Kinesisk ribbe

Oppskrift på kinesisk ribbe med masse smak og deilig sprø svor. Saftig marinert kjøtt som passer perfekt med de gode asiatiske smakene!

The current vote is 0 stars out of 5.
(0)
Kinesisk ribbe
30 minutter
Lett
4 personer

Fremgangsmåte

1 Tilbered ribbe

Stek ribba på foretrukket måte. En enkel måte å tilberede ribbe på er å først krydre godt med salt og pepper (ca. 2 ss av hver) og dampe den på 180 grader i 30 minutter. Her bør du legge ribba med svoren ned i 2 dl vann, og pakke stekebrettet godt inn i aliminiumsfolie.

Etter 30 minutter kan du ta av folien, legge ribba med svoren opp på en rist eller tallerken, og steke videre på 200 grader i ca. 2 timer. Bruk grillelementet de siste minuttene hvis svoren ikke har blitt ordentlig sprø.

2 Lag glaze

Stek løken i ribbefettet til den er gyllen og begynner å kollapse.

Skjær ribben i små biter. Kjøttet på bildet er skåret til på kunstferdig vis. Dette gjør du best ved å tegne et mønster oppå svoren (med en farge som ikke er vannfast) og skjære ut.

Hell over soyasaus, eddik og honning. Ha i stjerneanis, koriander og eventuelt tørket chili. La det koke på lav temperatur i minst 15 minutter. Spe på med litt vann, sånn at det ikke tørker inn.

3 Server kinesisk ribbe med tilbehør

Strø over frisk koriander ved servering. Gjerne server ribba med kålsalat, ris eller friske grønnsaker.

Vel bekomme og god jul, fra den norske bonden!

Du trenger
Ribbe fra Gilde 600 g
Ribbefett
Gul løk 2 stk
Soyasaus 3 ss
Riseddik 2 ss
Flytende honning 2 ss
Stjerneanis 2 stk
Korianderfrø 1 ts
Tørket chili 2 stk
Koriander til topping

Gluten
Soya

Flere juleoppskrifter

Ribbe no028061
Rating of this product is 4.73 out of 5.

Hel ribbe med deilig tilbehør

Vi garanterer ribbe med sprø svor og saftig kjøtt!

Juleribbe

Slik tiner du ribba på rett måte

Kålrabistappe
Rating of this product is 3.5 out of 5.

Kålrabistappe med gulrot

Kålrabistappe er et klassisk tilbehør til pinnekjøtt. Denne oppskriften inneholder gulrot og fløte, for ekstra god smak. Beregn ca. 100-150g kålrotstappe per person.

Ribbe med medisterkaker og appelsinsaus
Rating of this product is 4.43 out of 5.

Ribbe med medisterkaker og appelsinsaus

Ribbe til jul er for mange et must! hva med å prøve klassisk ribbe, men med appelsinsaus?

Asiatisk ribbe med steamed buns
Rating of this product is 4.56 out of 5.

Asiatisk ribbe med glaze og bao buns

En uforglemmelig julefeiring med asiatisk ribbe og luftige bao buns. La ribben marinere i en glaze med asiatiske smaker, som gir den en herlig og unik smak. Her får du det beste fra julens tradisjoner…