Fremgangsmåte
1 Tilbered ribbe
Stek ribba på foretrukket måte. En enkel måte å tilberede ribbe på er å først krydre godt med salt og pepper (ca. 2 ss av hver) og dampe den på 180 grader i 30 minutter. Her bør du legge ribba med svoren ned i 2 dl vann, og pakke stekebrettet godt inn i aliminiumsfolie.
Etter 30 minutter kan du ta av folien, legge ribba med svoren opp på en rist eller tallerken, og steke videre på 200 grader i ca. 2 timer. Bruk grillelementet de siste minuttene hvis svoren ikke har blitt ordentlig sprø.
2 Lag glaze
Stek løken i ribbefettet til den er gyllen og begynner å kollapse.
Skjær ribben i små biter. Kjøttet på bildet er skåret til på kunstferdig vis. Dette gjør du best ved å tegne et mønster oppå svoren (med en farge som ikke er vannfast) og skjære ut.
Hell over soyasaus, eddik og honning. Ha i stjerneanis, koriander og eventuelt tørket chili. La det koke på lav temperatur i minst 15 minutter. Spe på med litt vann, sånn at det ikke tørker inn.
3 Server kinesisk ribbe med tilbehør
Strø over frisk koriander ved servering. Gjerne server ribba med kålsalat, ris eller friske grønnsaker.
Vel bekomme og god jul, fra den norske bonden!
Du trenger | ||
---|---|---|
Ribbe fra Gilde | 600 g | |
Ribbefett | ||
Gul løk | 2 stk | |
Soyasaus | 3 ss | |
Riseddik | 2 ss | |
Flytende honning | 2 ss | |
Stjerneanis | 2 stk | |
Korianderfrø | 1 ts | |
Tørket chili | 2 stk | |
Koriander | til topping |
Gluten |
Soya |
Flere juleoppskrifter
Kålrabistappe med gulrot
Kålrabistappe er et klassisk tilbehør til pinnekjøtt. Denne oppskriften inneholder gulrot og fløte, for ekstra god smak. Beregn ca. 100-150g kålrotstappe per person.
Ribbe med medisterkaker og appelsinsaus
Ribbe til jul er for mange et must! hva med å prøve klassisk ribbe, men med appelsinsaus?
Asiatisk ribbe med glaze og bao buns
En uforglemmelig julefeiring med asiatisk ribbe og luftige bao buns. La ribben marinere i en glaze med asiatiske smaker, som gir den en herlig og unik smak. Her får du det beste fra julens tradisjoner…