Go to main content
Hel ribbe med deilig tilbehør

Vi garanterer ribbe med sprø svor og saftig kjøtt!

The current vote is 5 stars out of 5.
(11)
Ribbe no028061
200 minutter
Lett
4 personer

Fremgangsmåte

1 2 dager før steking

Gjerne begynn to dager før steking for en mer krydret smak og luftig svor. Svor rutes opp med spissen av en skarp kniv. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket.

Tips: Man kan skjære litt lengre ned i svoren etter at ribben har dampet seg opp, så deler svorbitene seg bedre! Gni ribben inn med salt og pepper. Legg den kjølig og dekk med aluminiumsfolie.

2 Steking

Forvarm ovnen til 250 °C. Legg ribben med svorsiden opp i langpannen. Hell på litt kokende vann, ca. 2 dl, dekk med aluminiumsfolie og sett ribben i varm stekeovn. La den stå og dampe i ca. 45 min. Ta av folien.

Ribben kan nå legges på rist over langpannen. Legg en asjett eller sammenbrettet aluminiumsfolie under det laveste punktet på ribben, slik at svoroverflaten blir jevn. Senk temperaturen til 200 °C og sett langpannen midt i ovnen.

Stek videre i ca. 1,5 time for tynnribbe, 2,5–3 timer for midtribbe og ca. 2 timer for familieribbe.

3 Saus

Smelt smøret og tilsett mel, la dette brune på svak varme i ca 3 minutter. Rør jevningen med jevne mellomrom slik at den ikke svir seg. Spe med ribbekraft og vann, litt om gangen og kok opp.

Tilsett så fløten og pisk inn brunost, sennep og tyttebærsyltetøy. Smak til med salt og pepper. Ønsker du tynnere saus kan du tilsette mer væske.

4 Kok poteter

Del julepølse i biter og stek de i stekepanne sammen med medisterkakene. Del ribben i biter og legg alt opp på et stort fat.

5 Kok rosenkål

Legg rosenkålen i kokende vann og la det fosskoke i 3 min. Stek den deretter i smør med hakket hvitløk og ha over hakket timian.

Press til slutt over litt appelsinsaft.

6 Rør sammen syltetøy

Rør tyttebær sammen med sukker og vaniljefrø og server til en klassisk tradisjonell julemiddag.

7 Server en nydelig julemiddag

Server ribben med det gode tilbehøret og gjerne surkål, eller rødkål, poteter, flatbrød og lefse. Ikke glem sennep, sylteagurk og salt & pepper på bordet. God jul!

Xvaks6ebta

Ribbe med rutet svor 3kg fryst

NYT

Du trenger
Ribbe fra Gilde 2 kg
Salt & Pepper
Saus
Hvetemel 70 g
Smør 100 g
Ribbefett 3 dl (ribbekraften)
Vann 5 dl
Fløte 2 dl
Brunost 3 skiver
Dijonsennep 1 ss
Tyttebærsyltetøy 2 ss
Salt & Pepper
Tilbehør
Mandelpoteter 8 stk
Rosenkål 500 g
Smør 3 ss
Finhakket hvitløksfedd 2 stk
Timian 1 neve
Appelsin (saften) 0,5 stk
Tyttebær 300 g
Hvitt sukker 150 g
Vaniljestang ca. 0,5 stk
Andre forslag til tilbehør
Julepølse 1 stk
Medisterkaker 8 stk
Rødkål 4 dl
Surkål 4 dl
Mandler 100 g

Gluten
Melkeprotein inkl laktose
Sennep
Nøtter

Se flere oppskrifter

Øldampet Pinnekjott
Rating of this product is 3.33 out of 5.

Øldampet pinnekjøtt

Norsk pinnekjøtt dampet i øl med søtpotetmos toppet med rosmarin. Det søte og salte i perfekt harmoni. Wow dette er digg!

Julefjøl med roastbiff
Rating of this product is 5 out of 5.

Julefjøl med roastbiff

Enkelt og godt i den travle førjulstid – men også lukseriøst på et julebord. Rødbeter i grove biter, kapers, rømme, gressløk, pepper, ristet rugbrød, salattopper, grove skiver smør, remulade.

Medisterkaker
Rating of this product is 3.5 out of 5.

Medisterkaker med lun julesalat

Lun salat med småpoteter, og rosenkålblader, epler, mandler, appelsin og basilikumrømme.

Spyd med julesylte
Rating of this product is 5 out of 5.

Spyd med julesylte

Små spyd med edamer og skivet sylte. Tranbærsyltetøy, sennep- og philadelphiakrem. Pære, fiken, pepperkaker og julekake. En skikkelig fjøl med juletapas.

Julepølse med potetmos og grønnsaker
Rating of this product is 4 out of 5.

Julepølse med potetmos og grønnsaker

En litt annerledes måte å spise julepølser, med selleri- og potetmos, sylteagurk, grov sennep, pannestekt gulrot med mandler og persille.