Go to main content
Ribbe med medisterkaker og appelsinsaus

Ribbe til jul er for mange et must! hva med å prøve klassisk ribbe, men med appelsinsaus?

The current vote is 4 stars out of 5.
(7)
180 minutter
Middels
4 personer

Fremgangsmåte

1 Begynn 2-3 dager i forveien

Rut opp svoren. Krydre en blanding av salt og pepper (ca. 2 ss). Gnis godt inn i ribbestykket 2-3 dager før steking.

2 Sett i ovnen

Plasser ribba på en ribberist eller bygg opp med tallerken slik at fettet renner av. Hell 1-2 dl vann i langpanna. Damp ribba under tett aluminiumsfolie på 180 grader i ca. 30 minutter midt i ovnen.

Tips: Man kan skjære litt lengre ned i svoren etter at ribben har dampet seg opp, så deler svorbitene seg bedre!

3 Hell ut vesken fra formen

Ta ut ribba og hell av det meste av væsken. Skru opp temperaturen til 200 grader og sett ribba uten aluminiumsfolie tilbake på midterste rille. Stekes i ca. 2 timer.

Dersom svoren ikke er helt sprø kan du skru på grillfunksjonen på ovnen og flytt ribba lenger opp i ovnen. Dekk til de stedene på svoren som er best stekt med aluminiumsfolie. Da slipper du å brenne svoren mens du forsøker å "poppe" den. Følg med nøye så du ikke brenner svoren.

4 Hvil ribba

La ribba hvile i minst 20 minutter før den deles i pene serveringsstykker. NB! Skjær samme retning som ribbeina.

5 Medisterkaker og røkt kjøttpølse

Medisterdeig og melk bør ha samme kalde temperatur. Elt medisterdeigen seig med salt. Spe med melk, litt forsiktig i begynnelsen, og øk etterhvert.

Rør 2/3 av væsken inn i deigen. Pass på at medisterdeigen blir seig igjen mellom hver gang du sper på med mer melk. Tilsett potetmel, pepper, muskat og ingefær. Spe i resten av melken.

Form runde kaker som du steker gylne i en stekepanne med smør. Trekk medisterkakene gjerne i en gryte med kraft, buljong eller vann i ca. 10 minutter.

Røkte kjøttpølser: Ta av skinnet og del pølsene i fire, først på tvers og så på langs. Stekes gyldne i godt smør i panna.

6 Kok poteter, rødkål og rosenkål

Kok mandelpoteter i ca. 15 minutter. Kok rosenkål i 5-10 minutter og rødkål som anvist på pakken.

7 Appelsinsaus

Bruk litt av ribbefettet som base for sausen.

Ha i en buljongterning / litt fond. Spe med meljevning. Ha i et par spiseskjeer med rømme. Rør inn ca. 1 dl matfløte. Tilsett noen skiver brunost.

Riv skallet av en appelsin og bruk safta av denne i sausen. Ønskes en kraftigere appelsinsmak, bruk litt appelsinjuice. Smak til med salt og pepper.

TIPS!

Pynt gjerne fatet med salatblader, tomatstjerner og epler.

Ggnyy2tzzp

Juleribbe 3,75kg Pk

NYT

Ribbe og tilbehør
Ribbe fra Gilde 2 kg
Mandelpoteter 12 stk
Rødkål 1 pose
Surkål 1 pose
Hjemmelagde Medisterkaker
Medisterdeig 0,5 kg
Salt 1,5 ts
Helmelk 2,5 dl
Pepper 0,5 ts
Muskat 0,25 ts (malt)
Frisk Ingefær, finhakket 0,25 ts
Smør 2 ss
Kraft (ev. vann med buljongterninger) 1,5 l
Potetmel 2,5 ss
Appelsinsaus
Buljongterning 1 stk
Mel
Rømme 2 ss
Matfløte 1 dl
Brunost 3 skiver
Appelsinjuice
Salt & Pepper
Ribbefett

Melkeprotein inkl laktose
Gluten

Se flere juleoppskrifter

Birger tilbereder viser hvordan man far spro svor no030893

Birger Frimo garanterer deg sprø svor til julemiddagen!

Langtidsstekt ribbe på et fat med tilbehør
Rating of this product is 4.68 out of 5.

Langtidsstekt ribbe

Slik lykkes du med langtidsstekt ribbe! Med denne oppskriften garanterer vi sprø svor til julemiddagen, og at ribba blir saftig og mør. Total steketid på ribba er ca. 8 timer.

Ertestuing / ertepuré tilberedt med poteter, lutefisk og Gilde bacon

Ertestuing / Ertepuré

Hjemmelaget ertestuing passer perfekt både til lutefisk og annen mat. Denne oppskriften er både rask, enkel og smaker veldig godt!

Hjemmelaget rødkål

Hjemmelaget rødkål

Hjemmelaget rødkål er enkelt og vil imponere gjestene dine! Passer perfekt til ribbe, kalkun og annen julemat.

Ribbe no028061
Rating of this product is 4.73 out of 5.

Hel ribbe med deilig tilbehør

Vi garanterer ribbe med sprø svor og saftig kjøtt!