Asiatisk ribbe med steamed buns

4t 25m Middels 7 pers.

Asiatisk ribbe med steamed buns

Asiatisk rett med norsk ribbe og steamed buns. Denne retten viser at ribbe kan spises på mange forskjellige måter, og ikke bare på den norske måten!

Fremgangsmåte

1

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 250 °C. Legg ribben med svorsiden opp i langpannen. Hell på litt kokende vann, ca. 2 dl, dekk med aluminiumsfolie og sett ribben i varm stekeovn.

2

La ribben dampe

La den stå og dampe i ca. 45 min. Ta av folien. Bland alle ingrediensene til marinaden og smør undersiden av ribben. Ribben kan nå legges på rist over langpannen. Legg en asjett eller sammenbrettet aluminiumsfolie under det laveste punktet på ribben, slik at svoroverflaten blir jevn. Senk temperaturen til 200 °C og sett langpannen midt i ovnen. Stek videre i ca. 1,5 time for tynnribbe, 2,5–3 timer for midtribbe og ca. 2 timer for familieribbe. Har du god tid så lar du den langtidsteke i 7 timer på 100 grader.

3

På tide å "poppe" svoret

Skru opp temperaturen på slutten for crispy svor. Bruker du grillen, så se på! La den hvile før du skjærer den i biter.

4

Pensle på marinade

Pensle over litt ekstra marinade på svor og sidene av stykkene for mer smak. Del agurk og vårløk og sukkererter i tynne strimler, - kiwi og klementin i terninger. Finhakk chili. Riv hjertesalat og bland alt sammen. Ha over saften av lime.

5

Server steambuns

Server steam buns eller tortillaes med salat, ribbe og asiatisk soyasaus. Topp med mengder av koriander – for de som liker det!