Klassisk cæsarsalat med ytrefilet

35m Middels 4 pers.

Klassisk casarsalat med ytrefilet no026205

Denne cæsarsalaten er klassisk med cæsardressing, krutonger og parmesan. Men det er liten vri. i denne oppskriften bruker vi sunn og mager ytrefilet av svin i stedet for kylling. Nam!

Fremgangsmåte

1

Begynn med å sette ytrefileten i ovnen

Ovnsbak kjøttet i ovnen på 200 grader i 12 min. Eventuelt kan du heller brune det i stekepannen med litt smør før det legges tilbake i en aluminiumsform og etterstekes i ovn på 200 grader i 7-8 min.

2

Lag Cæsardressing

Ha eggeplommene i en smal og høy bolle, et mikseglass som tilhører stavmikseren er perfekt! Rasp hvitløken og ha den oppi. Tilsett sennep, sitron, ansjos, kapers parmesan og oljene. Plasser stavmikseren i bunnen av glasset/bollen, start den og løft den sakte opp mot overflaten. Den blir nå en tykk saus! som ligner på majones i konsistens. Smak til med salt og pepper.

3

Lag kruttonger

Riv opp brødet i små biter og stek dem gylne i litt smør eller olje i en stekepanne. Du kan også kjøpe ferdige krutonger i butikken.

4

Lag salaten og server

Ta vekk rota fra salatbladene og vask salaten. Ha salaten i en stor bolle. Hell over dressingen og bland godt sammen. Bruk gjerne hendene så alt blir dekket!

Server salaten med magert ytrefilet av svin, bacon, krutonger, pinjekjerner og urter.