Oppskrift
Lammerull anrettet på toast
20 min Lett 4 porsjoner
Dette er forretten sauebonden Jan Erik fra Sørreisa lager i serien "Julegilde" som du kan se på Gildes Youtube-kanal i desember.
Fremgangsmåte
1
Start med Rødøkskompott
Skjær rødløk i tynne skiver. Ha løkstrimlene i en kjele med lokk. Sett plata på litt over middels. Ha i litt smør. Når rødløken begynner å "svette" skrus varmen ned og lokket tas på. Rør slik at løken ikke brennes. Når løken har blitt helt myk, skrus varmen opp til over middels. Ha i resten av smøret, sukker og eddik. La kjelen stå, rør jevnlig.
Kompotten er ferdig når all vesken har fordampet og kompotten er tykk og jevn.
2
Bruschetta
Stek loffskiver i pannen med smør, salt og pepper. Når loffskivene er crispy smører du på et tynt lag med sennep. Legg deretter på lammerullskiver etter ønske. Topp med rødløkskompotten.
Se flere juleoppskrifter

Ovnsbakt leverpostei og bacon på rugbrød
Oppskrift
35min Lett 4 porsjoner

Pinnekjøtt med «Pommes Anna» på kålrot og søtpotet
Oppskrift
180 min (60 min arbeid) Vanskelig 4 porsjoner

Julepølsebruschetta med blåmuggost
Oppskrift
10 min Lett 4 porsjoner

Grillet pinnekjøtt med rødkålsalat, nøtter og klementin
Oppskrift
180 min (45 min arbeid) Middels 4 porsjoner