Juleplanke med roastbiff. skinkestek og medisterkaker

30 min Middels 4 pers.

Dette er perfekt til en førjulslunsj eller i romjulsdagene. Tilbehør til juleplanken er: Eplesalsa med blåmuggost og mandler, ristet rugbrød, kalde skivede poteter med timian, olivenolje og finrevet parmesan, salattopper. God jul!

Fremgangsmåte

1

Slik gjør du

Kok poteter og del de i skiver. Vend inn olivenolje og ha over godt med parmesan.

2

Lag eplesalsa

Del opp eple i småterninger og ha over sitronsaft. Vend inn smuldret blåmuggost og hakkende mandler. Tørrist de gjerne litt i stekepanne for mer smak.

3

Medisterkaker

Stek medisterkaker i smør.

4

Dandér fjøla

Ha salattopper på et fat og legg på medisterkakene. Plasser det på en stor fjøl og brett pålegget ved siden av.

Server med eplesalsa, potetene og gjerne litt sennep og remulade hvis du ønsker det ved siden av.

Vel bekomme, fra den norske bonden!