Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Kok poteter og del de i skiver. Vend inn olivenolje og ha over godt med parmesan.
2 Lag eplesalsa
Del opp eple i småterninger og ha over sitronsaft. Vend inn smuldret blåmuggost og hakkende mandler. Tørrist de gjerne litt i stekepanne for mer smak.
3 Medisterkaker
Stek medisterkaker i smør.
4 Dandér fjøla
Ha salattopper på et fat og legg på medisterkakene. Plasser det på en stor fjøl og brett pålegget ved siden av.
Server med eplesalsa, potetene og gjerne litt sennep og remulade hvis du ønsker det ved siden av.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde roastbiff | 100 g | |
Gilde skinkestek i skiver | 100 g | |
Medisterkaker | 500 g | |
Tilbehør | ||
Små poteter | 12 stk | |
Olivenolje | ||
Timian | 1 neve | |
Parmesan | 50 g | |
Landbrød | 1 stk | |
Salattopper | 1 pose | |
Røde epler | 2 stk | |
Sitron | 0,5 stk | |
Selbu blå (evt. annen blåmuggost) | 50 g | |
Mandler | 50 g | |
Dijonsennep | ||
Remulade |
Melkeprotein inkl laktose |
Gluten |
Nøtter |
Sennep |
Egg |
Se flere oppskrifter
Lutefisk med klassisk tilbehør
Lutefisk med hvitsaus, sennep kokte poteter og ertekrem toppet med persille.
Ribberull på landbrød med fikenmarmelade
Landbrød med norsk ribberull, fikenmarmelade, blå druer og fiken. Supergodt i jula!
Bøkerøkt skinke med fennikelsalat
Bøkerøkt norsk skinke med fennikelsalat med dill og klementin, godt brød og safranaioli.
Øldampet pinnekjøtt
Norsk pinnekjøtt dampet i øl med søtpotetmos toppet med rosmarin. Det søte og salte i perfekt harmoni. Wow dette er digg!