Go to main content
Pinnekjøtt med rotmos og saus

Prøv denne enkle oppskriften med vårt fineste pinnekjøtt! Klassikern de fleste liker, fra den norske bonden!

The current vote is 4 stars out of 5.
(2)
Pinnekjott med rotmos og saus
210 minutter
Lett
4 personer

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

TIPS!

Tips: Du kan dele 50/50 mellom øl og vann i kjelen fremfor bare å bruke vann for å få litt mer smak.

Vann ut pinnekjøttet i vann over natten i romstemperatur. Fyll en stor kjele med bjørkepinner og fyll på vann i høyde med dette.Legg i pinnekjøttet og la det det dampe under lokk på svak varme i ca 3 timer. Pass på så det ikke koker tørt! – etterfyll med vann eller øl. Ønsker du å dampe vossakorv med pinnekjøttet legger du de i de siste 15 minuttene.

2 Skrell og gjør klar grønnsakene

Skrell og del kålrabi, søtpotet og gulrøtter i biter og kok de møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos de grovt. Ha i fløte og smør og smak til med salt og pepper. Tips: godt med litt smørstekt hvitløk oppi også!

Kok opp potetene.

3 Gjør klar sausen og server

Kok opp sjyen med sennep, fløte og pepper og rør ut maizena i litt kaldt vann og tilsett under omrøring slik at du får en tykkere saus. Smak til med appelsinsaft.

Server pinnekjøttet på et fat med rosmarin, med rotmos, poteter og deilig saus til.

Husk at du kan servere en frisk julesalat til også for et lettere preg på retten.

Vel bekomme, fra den norske bonden!

Du trenger
Bjørkepinner
Gilde Pinnekjøtt 2 kg
Vossakorv 350 g
Mandelpoteter 3 stk per hode
Rosmarin 1 stk
Rotmos
Kålrabi 1 kg
Søtpotet 1 stk
Gulrøtter 2 stk
Vann 1 l
Smør 4 ss
Fløte 1 dl
Salt & Pepper
Saus
Sjy
Stjerneanis 1 stk
Dijonsennep 2 ss
Kremfløte 2 dl
Maizena 1 ssa
Appelsin 1 stk

Melkeprotein inkl laktose
Sennep

Se flere juleoppskrifter

Chicharrónes med avocado og baconmarmelade
Rating of this product is 5 out of 5.

Chicharrónes med guacamole og baconmarmelade

Chicharrones er en populær snackrett i forskjellige latinamerikanske land, samt i Spania og Filippinene. Resultatet er en sprø, puffy og gyldenbrun ribbe-snack som kan spises alene eller nytes med…

Birger tilbereder viser hvordan man far spro svor no030893

Birger Frimo garanterer deg sprø svor til julemiddagen!

Langtidsstekt ribbe på et fat med tilbehør
Rating of this product is 4.68 out of 5.

Langtidsstekt ribbe

Slik lykkes du med langtidsstekt ribbe! Med denne oppskriften garanterer vi sprø svor til julemiddagen, og at ribba blir saftig og mør. Total steketid på ribba er ca. 8 timer.

Ertestuing / ertepuré tilberedt med poteter, lutefisk og Gilde bacon

Ertestuing / Ertepuré

Hjemmelaget ertestuing passer perfekt både til lutefisk og annen mat. Denne oppskriften er både rask, enkel og smaker veldig godt!

Hjemmelaget rødkål

Hjemmelaget rødkål

Hjemmelaget rødkål er enkelt og vil imponere gjestene dine! Passer perfekt til ribbe, kalkun og annen julemat.