Go to main content
Pizza med kjøttdeig, squash og pesto

En skikkelig lørdagspizza med 100% norsk kjøttdeig fra den norske bonden!

The current vote is 0 stars out of 5.
(0)
pizza med kjottdeig, squash og pesto
30 minutter
Middels
4 personer

Fremgangsmåte

1 Slik gjør du

Forvarm ovnen til 250 grader. Bruk gjerne en pizzastein dersom du har det. Rør ut gjæren i lunkent vann (37 grader). Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle. Når gjæren så vidt begynner å boble, blander du i olivenoljen og rører det sammen med det tørre.

2

Elt denne til en smidig deig i ca. 10 minutter, legg den tilbake i bakebollen med litt mel over, dekk med plast og hev på et lunt sted i 30 minutter eller til deigen har doblet størrelse.

3

Del deigen i to (ev. fire) og kjevle delene så tynne du klarer. Legg de på bakepapir (kjevl de gjerne rett på bakepapiret). Gjør klar fyllet mens deigen hever.

4

Skjær squashen i 2 mm tykke skiver (bruk en mandolin eller potetskreller), fjern frøene og finhakk chilien.

5

Riv parmesan. Smør så pizzabunnene jevnt med crème fraîche, klikk ut kjøttdeigen i små biter. Fordel ut squash og chili på pizzan. Dryss over revet parmesan og biter av mozzarella. Avslutt med et dryss med salt og pepper. Stek i 8-10 minutter og server med pesto og frisk basilikum.

Vel bekomme, fra den norske bonden!

Pizzadeig / Pizzabunn
Tørrgjær 1,5 ts
Vann (fingervarmt) 1,5 dl
Hvetemel 100 g
Salt 1 ts
Olivenolje 1 ss
Fyll
Gilde kjøttdeig 400 g
Crème fraîche 1 boks
Squash 0,5 stk
Grønn chili 1 stk
Parmesan (revet) 100 g
Fersk mozzarella 2 stk (i poses)
Salt & Pepper 2 klyper
Pesto 1 dl
Basilikum 0,5 stk

Gluten
Melkeprotein inkl laktose

Flere pizzaoppskrifter

Glutenfri pizza med spekeskinke 44802 1 1
Rating of this product is 4.5 out of 5.

Glutenfri pizza med spekeskinke

Denne pizzaen er like god, bare glutenfri. Selvfølgelig kan du bruke annen pizza-topping dersom du ønsker det, men vi lover deg at hvis du liker ost og spekemat, kommer du til å elske denne varianten!

Pizza capricciosa med ekte lovtynn kokt skinke no025056 jpg
Rating of this product is 5 out of 5.

Pizza Capriccosa med ekte løvtynn skinke

Obs: Dersom du lager hjemmelaget deig tilsvarer tilberedningstid + heving av deigen ca. 3 timer totalt før pizzaen er klar til å spises.

Go og mager salami 16 9 no024608
Rating of this product is 3.5 out of 5.

Hvit pizza med Go' & magrere salami

Hvit pizza med litt magrere salamipølse

Pepperoni skinke pizza 44738 1 1
Rating of this product is 3.75 out of 5.

Pizza med pepperoni og skinke

Pizza med pepperoni og skinke er en klassiker det er vanskelig å ikke elske. Ikke minst er den enkel!

Pizza med Siliana og sopp 44777 1 1

Italiensk pizza med salami silliana og sopp

I mange århundrer var pizza en italiensk bonderett. Det var en fattigmanns kost og besto kun av dagens pizzabunn. Hovedsakelig ble pizza solgt av omreisende handelsmenn til fattige bønder i Napoli på…