Oppskrift

Pizza med kjøttdeig, squash og pesto

Oppskrift

Pizza med kjøttdeig, squash og pesto

30 min Middels 4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 250 grader. Bruk gjerne en pizzastein dersom du har det. Rør ut gjæren i lunkent vann (37 grader). Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle. Når gjæren så vidt begynner å boble, blander du i olivenoljen og rører det sammen med det tørre.

2

Elt denne til en smidig deig i ca. 10 minutter, legg den tilbake i bakebollen med litt mel over, dekk med plast og hev på et lunt sted i 30 minutter eller til deigen har doblet størrelse.

3

Del deigen i to (ev. fire) og kjevle delene så tynne du klarer. Legg de på bakepapir (kjevl de gjerne rett på bakepapiret). Gjør klar fyllet mens deigen hever.

4

Skjær squashen i 2 mm tykke skiver (bruk en mandolin eller potetskreller), fjern frøene og finhakk chilien.

5

Riv parmesan. Smør så pizzabunnene jevnt med crème fraîche, klikk ut kjøttdeigen i små biter. Fordel ut squash og chili på pizzan. Dryss over revet parmesan og biter av mozzarella. Avslutt med et dryss med salt og pepper. Stek i 8-10 minutter og server med pesto og frisk basilikum.

Vel bekomme, fra den norske bonden!