Fremgangsmåte
1 Amerikansk pizzadeig
Smuldre gjær i melet og bland inn resten av ingrediensene. Elt godt, helst med en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10 minutter, så du får en glatt og smidig deig. Dekk til og hev deigen i ca. 1 time. Alternativt kan du brette ut en ferdig kjøpt deig på en stekeplate.
2 Smør på pesto og legg på topping
Smør på pesto som du ville gjort med vanlig tomatsaus. Topp med ost, rødløk delt i ringer, delte cherrytomater, kjøttpølser i skiver og sorte oliven.
3 Stek pizzaen og server
Stek pizzaen i ca. 20 min på 225 °C.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
TIPS!
Ikke prøvd limedråper på pizza før?
Server pizzaen med grønn salat og limebåter. Det er magisk!
Skinnfri Kjøttpølse 900g
Amerikansk pizzabunn - OBS: TILBEREDNINGSTID + HEVING TILSVARER CA 2. TIMER | ||
---|---|---|
Hvetemel | 1 kg | |
Gjær | 50 g | |
Salt | 1 ts | |
Vann (fingervarmt) | 7 dl | |
Hvitt sukker | 1 ss | |
Topping | ||
Pesto | ca. 1 dl | |
Rødløk | 1 stk | |
Revet ost | 400 g | |
Sorte oliven u/stein | 1 glass | |
Kvister med rosmarin | 1 glass | |
Rosmarin | 2 kvister / stilker | |
Cherrytomater | 1 pk |
Gluten |
Melkeprotein inkl laktose |
Se flere pizzaoppskrifter
Glutenfri pizza med spekeskinke
Denne pizzaen er like god, bare glutenfri. Selvfølgelig kan du bruke annen pizza-topping dersom du ønsker det, men vi lover deg at hvis du liker ost og spekemat, kommer du til å elske denne varianten!
Pizza Capriccosa med ekte løvtynn skinke
Obs: Dersom du lager hjemmelaget deig tilsvarer tilberedningstid + heving av deigen ca. 3 timer totalt før pizzaen er klar til å spises.
Pizza med pepperoni og skinke
Pizza med pepperoni og skinke er en klassiker det er vanskelig å ikke elske. Ikke minst er den enkel!
Italiensk pizza med salami silliana og sopp
I mange århundrer var pizza en italiensk bonderett. Det var en fattigmanns kost og besto kun av dagens pizzabunn. Hovedsakelig ble pizza solgt av omreisende handelsmenn til fattige bønder i Napoli på…