Fremgangsmåte
1 Italiensk pizzabunn
Smuldre gjær i melet og bland inn resten av ingrediensene. NB! Husk at vannet må ha en temperatur tilsvarende kropsvarme (Ca. 37 grader). Hvis vannet er for kaldt hever ikke deigen. Elt godt, helst med en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10 minutter, så du får en glatt og smidig deig.
2
Dekk til og hev deigen på et varmt sted (fint å sette det på varmekabler) i minimum 1 time eller til dobbel i størrelse.
3
Kjevle eller dra ut tynne pizzabunner på et melet bord.
TIPS!
For at bunnen skal bli helt perfekt bør den ha litt oksygen i seg. Derfor er det optimalt og dra ut deigen fremfor å kjevle fordi man klemmer ut luft når man kjevler.
4 Pizzasaus
Finhakk løk, hvitløk og chili og fres mykt i olivenolje, ca. 5 minutter. Rør inn tomatpuré og fres videre i 1 minutt. Ha i tomater, balsamico, urter, sukker, salt og pepper, og la småkoke til en tykk saus.
Koketiden varierer om du bruker ferske, solmodne tomater eller tomater på boks. Med ferske, søte tomater holder det at sausen koker i 5-8 minutter, men fordi tomater på boks har mer syre trenger de å koke i minst 45 minutter for at sødmen skal komme fram. Du kan kjøre sausen glatt med stavmikser om du ønsker. Smak til med sukker, salt og pepper.
5 Topping
Pensle med ønsket mengde tomatsaus (pizzasaus).
Plasser store biter av fersk mozzarella ut over pizzadeigen. Har du ikke fersk mozzarella kan du benytte revet mozzarellaost.
Fordel gorgonzola i små biter mellom mozzarellaen.
Stek pizzadeigen med osten til kanten på deigen er gyllen brun.
Spre fersk persille ut over pizzaen.
Kutt pizzaen i ønsket antall stykker.
Legg skinke på hvert stykke.
Vel bekomme, fra den italien.... Norske bonden!
Familiens Spekeskinke 80g
Italiensk pizzabunn - Obs: Tilberedningstid + heving tilsvarer ca 2. timer | ||
---|---|---|
Hvetemel | 1 kg | |
Gjær | 15 g | |
Salt | 0,5 ss | |
Olivenolje | 1 dl | |
Vann (fingervarmt) | 7,5 dl | |
Pizzasaus | ||
Gul løk | 1 stk | |
Hvitløk | 2 fedd | |
Tomatpurè | 1 ss | |
Plommetomat | 800 g | |
Olivenolje | 2 ts | |
Balsamicoeddik | 3 ss | |
Basilikum | 2 ss | |
Hvitt sukker | 1 ts | |
Salt & Pepper | ||
Topping | ||
Persille | 1 stk | |
Revet ost | 3 dl | |
Rødløk | 1 stk | |
Spekeskinke | 200 g | |
Fersk mozzarella | 4 pk |
Gluten |
Svoveldioksid og sulfitter |
Melkeprotein inkl laktose |
Se flere pizzaoppskrifter
Glutenfri pizza med spekeskinke
Denne pizzaen er like god, bare glutenfri. Selvfølgelig kan du bruke annen pizza-topping dersom du ønsker det, men vi lover deg at hvis du liker ost og spekemat, kommer du til å elske denne varianten!
Pizza Capriccosa med ekte løvtynn skinke
Obs: Dersom du lager hjemmelaget deig tilsvarer tilberedningstid + heving av deigen ca. 3 timer totalt før pizzaen er klar til å spises.
Pizza med pepperoni og skinke
Pizza med pepperoni og skinke er en klassiker det er vanskelig å ikke elske. Ikke minst er den enkel!
Italiensk pizza med salami silliana og sopp
I mange århundrer var pizza en italiensk bonderett. Det var en fattigmanns kost og besto kun av dagens pizzabunn. Hovedsakelig ble pizza solgt av omreisende handelsmenn til fattige bønder i Napoli på…