Pølsegryte har blitt en middagsfavoritt blant nordmenn. Med ternet kjøttpølse fra Gilde, deilig tomatsaus og potet- og blomkålmos løfter du den klassiske pølsegryta til nye høyder. Dette er en hverdagsmiddag alle i familien kommer til å like!
Fremgangsmåte
1
Slik gjør du
Del opp løk i båter og grovhakk hvitløk. Smelt smør i en stor kasserolle og ha det oppi. Surr løken myk og tilsett urter. Bland godt sammen. Del opp paprika, sopp og fennikel i mindre biter og ha det i gryten. La det stekes litt på middels temperatur. Tilsett tomater, salt og pepper og la det koke opp. La det stå og småkoke mens du ordner med resten.
2
Beynn med potet- og blommkålmosen
Skrell potetene og del dem opp i mindre biter. Del opp blomkålen i ca. 4 biter og kok den mør i saltet vann sammen med potetbitene. Når de er ferdige, heller du av vannet og tilsetter melk og smør. Mos og smak til med salt og pepper.
3
Stek de ternede kjøttpølsene ferdig og tilsett i gryta
Stek Gilde ferdig ternet kjøttpølse i litt smør og olje i en stekepanne. Hell det over i gryta. Server gryta med potet- og blomkålmos. Topp med revet ost og basilikum.
Vel bekomme, fra den norske bonden!