Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Skjær kålen i tynne strimler. Tørrist nøttene og legg de sammen med kålen. Vend inn tranebær som er surret lett i litt honning i stekepanne noen minutter. Hell over olje, eddik og pepper. Bland godt sammen.
2 Søtpotetaioli
Skrell søtpoteten og del den i småbiter. Kok den myk. Ha den i en blender og ha i hvitløk og egg. Kjør rolig og hell oppi olje i en tynn stråle. Kjør hurtigere og lag en slett søtpotetaioli. Smak til med salt, sitron og pepper
3 Servér
Servér pinnekjøttet i tortilla eller lefser. Ha over rødkålssalat, søtpotetaioli og eventuelt litt klementin eller appelsin i biter.
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde Pinnekjøtt | 400 g | |
Tortillalefser | 8 stk | |
Rødkål | 0,25 stk | |
Nøtteblanding (mandel, valnøtt, pistasjnøtt og hasselnøtt) | 2 dl | |
Tranebær | 2 dl | |
Honning | 2 ss | |
Olivenolje | 2 ss | |
Hvitvinseddik | 1 ss | |
Pepper | ||
Klementiner | etter ønske | |
Søtpotetaioli | ||
Søtpotet | 150 g | |
Eggeplomme | 2 stk | |
Hvitløksfedd | 2 stk | |
Rapsolje | 1,5 dl | |
Salt & Pepper | ||
Sitron | mengde etter ønske |
Gluten |
Nøtter |
Egg |
Se flere juleoppskrifter
Chicharrónes med guacamole og baconmarmelade
Chicharrones er en populær snackrett i forskjellige latinamerikanske land, samt i Spania og Filippinene. Resultatet er en sprø, puffy og gyldenbrun ribbe-snack som kan spises alene eller nytes med…
Langtidsstekt ribbe
Slik lykkes du med langtidsstekt ribbe! Med denne oppskriften garanterer vi sprø svor til julemiddagen, og at ribba blir saftig og mør. Total steketid på ribba er ca. 8 timer.
Ertestuing / Ertepuré
Hjemmelaget ertestuing passer perfekt både til lutefisk og annen mat. Denne oppskriften er både rask, enkel og smaker veldig godt!
Hjemmelaget rødkål
Hjemmelaget rødkål er enkelt og vil imponere gjestene dine! Passer perfekt til ribbe, kalkun og annen julemat.