Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Del purre i 2 og del den på langs. Del blomkål i buketter. Grovhakk hvitløk. Ovnsbak det med litt olje, smør og sitronsaft på 200 grader i cirka 15-20 min – eller til lett mykt. Del opp den røkte julepølsen i grove porsjonsbiter og pannestek de.
2
Grovhakk hasselnøtter og stek de i smør til det blir brunt. Hell i soya og fordel blandingen over de ovnsbakte grønnsakene.
Server de med pølser og litt fersk minispinat. Topp med litt fersk timian.
| Du trenger | ||
|---|---|---|
| Røkt julepølse | 1 pk | |
| Blomkål | 1 stk | |
| Hvitløksfedd | 4 stk | |
| Olje | 2 ss | |
| Sitron (saften) | 2 ss | |
| Hasselnøtter | 1 dl | |
| Smør | 50 g | |
| Soyasaus | 2 ss | |
| Babyspinat | 1 pose | |
| Timian | 1 neve | |
| Nøtter |
| Melkeprotein inkl laktose |
| Gluten |
| Soya |
Se flere juleoppskrifter
Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter
Pinnekjøtt med godt tilbehør er den vanligste julematen på Vestlandet, og har lange tradisjoner i julen. Dette er en oppskrift på klassisk pinnekjøtt med vossakorv og kålrabistappe. Beregn ca. 400-500…
Pinnekjøtt med jordskokk- og potetgrateng
Selv om denne retten tar 3 timer å lage er det bare ca. 35 minutter med forberedelser. Beregn alltid 500g pinnekjøtt per person.
Pinnekjøttpizza med juletopping
Hvor deilig er det ikke med pizza i romjulen? Her har du en variant der du kan bruke restene av pinnekjøttet til topping sammen med friskt granateple. Denne retten kan ta opp til 1 time å lage dersom…