Taco er en klassiker på fredagskvelden, og er en enkel middagsrett å lage. Denne varianten er tradisjonell taco med kjøttdeig, tomatsalsa og hvitløksrømme. Velg mellom vanlig kjøttdeig og Gildes grønnsakskjøttdeig!
Fremgangsmåte
1
Begynn med hvitløksrømmen
Bland sammen rømme med revet eller presset hvitløk. Smak til med salt og pepper, og la smakene sette seg før du begynner med salsaen.
2
Lag salsa
Finhakk tomat, koriander og hvitløk. Ha dette i en bolle og tilsett eddik, salt og pepper. Bland godt sammen. Sett til side mens du steker tacokjøttet.
3
Stek tacokjøttet
Varm en stekepanne med litt olje. Ha i kjøttdeigen og stek denne gylden. Hvis du lurer på hvordan du steker en kjøttdeig helt optimalt kan du lese: Dette er slik skal du steke kjøttdeigen. Ferdig snakka!
Bland og tilsett det hjemmelagde tacokrydderet (eventuelt tacokrydder i pose) og litt vann når deigen er ferdig stekt. La det småkoke på lav varme til vannet er redusert.
4
Lag resten av tilbehøret og server
Kutt opp miksen av grønnsakene og fordel de i egne skåler. Vipps, så har du laget helt hjemmelaget taco.
Vel bekomme, fra den norske bonden!