Go to main content
Taco

Taco er en klassiker på fredagskvelden, og er en enkel middagsrett å lage. Denne varianten er tradisjonell taco med kjøttdeig, tomatsalsa og hvitløksrømme. Velg mellom vanlig kjøttdeig og Gildes grønnsakskjøttdeig!

The current vote is 5 stars out of 5.
(3)
Taco med kjøttdeig
20 minutter
Lett
4 personer

Fremgangsmåte

1 Begynn med hvitløksrømmen

Bland sammen rømme med revet eller presset hvitløk. Smak til med salt og pepper, og la smakene sette seg før du begynner med salsaen.

2 Lag salsa

Finhakk tomat, koriander og hvitløk. Ha dette i en bolle og tilsett eddik, salt og pepper. Bland godt sammen. Sett til side mens du steker tacokjøttet.

3 Stek tacokjøttet

Varm en stekepanne med litt olje. Ha i kjøttdeigen og stek denne gylden. Hvis du lurer på hvordan du steker en kjøttdeig helt optimalt kan du lese: Dette er slik skal du steke kjøttdeigen. Ferdig snakka!

Bland og tilsett det hjemmelagde tacokrydderet (eventuelt tacokrydder i pose) og litt vann når deigen er ferdig stekt. La det småkoke på lav varme til vannet er redusert.

4 Lag resten av tilbehøret og server

Kutt opp miksen av grønnsakene og fordel de i egne skåler. Vipps, så har du laget helt hjemmelaget taco.

Vel bekomme, fra den norske bonden!

Kjøttdeig med hjemmelaget tacokrydder
Gilde kjøttdeig 1 pk
Chilipulver 1 ts
Tørket oregano 1 ts
Spisskummen 2 ts
Paprikapulver 1 ts
Hvitløkspulver 1 ts
Salt 0, ts
Vann 1 dl
Olje 1 ss
Salsa
Plommetomat 200 g
Koriander 1 stk
Hvitløksfedd 1 fedd
Eplesidereddik 1 ss
Salt & Pepper 1 klype
Hvitløksrømme
Rømme 1 beger
Hvitløksfedd 2 stk
Salt & Pepper 1 klype
Tilbehør
Salat 1 pose
Cherrytomater 1 pk
Lime 1 stk
Tortillalefser 1 pk
Tortillachips 1 pk
Rød Chili 1 stk
Mango 1 stk

Melkeprotein inkl laktose
Gluten

Se flere oppskrifter

Tapas med sauterte grønnsaker
Rating of this product is 5 out of 5.

Meksikansk tapas med kjøttboller

Slakterens beste meksikanske kjottboller i taco lompe no036094

Taco med kjøttboller og mangosalsa

Serveres med syltet rødløk, mangosalsa og guacamole.

Chicharrónes med avocado og baconmarmelade
Rating of this product is 5 out of 5.

Chicharrónes med guacamole og baconmarmelade

Chicharrones er en populær snackrett i forskjellige latinamerikanske land, samt i Spania og Filippinene. Resultatet er en sprø, puffy og gyldenbrun ribbe-snack som kan spises alene eller nytes med…

Lavkarbo taco i salat

Taco til middag

Nordmenn elsker taco til middag, spesielt på fredagskvelden. Og hva er vel bedre enn taco laget av ekte norske råvarer fra Gilde? På denne siden finner du oppskrifter på klassisk norsk taco, men også…

Middagstips helg - taco med maiskrem og løk
Rating of this product is 5 out of 5.

Middagstips helg: Taco med maiskrem

Taco med maiskrem er et perfekt middagstips til helgen. Bruk 100% norsk kjøttdeig fra Gilde når du skal lage denne retten.