Fremgangsmåte
1 Kok poteter
Begynn med å dele opp og koke potetene i lett saltet vann til de er møre. Gjerne behold skallet på, men da må du huske å vaske dem godt.
2 Stek med kantareller
Når potetene er ferdige kan de stekes litt i en panne sammen med kantarell. Hvis du ønsker en helt klassisk, tysk potetsalat kan du sløyfe kantarell og bønner.
Smårett bacon er klar til bruk, men kan stekes lett sammen med soppen og potetene hvis du ønsker det varmt.
3 Hakk løk og bland inn
Hakk en rødløk og bland inn i potetblandingen sammen med grønne bønner og edamamebønner.
4 Lag vinagrette og server
Visp sammen olje, eddik, dijonsennep, sukker, salt og pepper til vinagretten er godt blandet. Hell vinagretten over potetene og avslutt med å drysse over gressløk.
Vipps, så har du en nydelig tysk potetsalat! Vel bekomme, fra den norske bonden.
Smårett Bacon 180g
Du trenger | ||
---|---|---|
Små poteter | 600 g | |
Kantareller | 250 g | |
Bacon | 1 pakke (180 g) | |
Grønne bønner | 100 g | |
Edamamebønner | 50 g | |
Rødløk | 1 stk | |
Hakket gressløk | ca. 50 g | |
Vinagrette | ||
Nøytral olje | 1 dl | |
Eplecidereddik | 2 ss (evt. hvitvinseddik) | |
Dijonsennep | 1 ss | |
Hvitt sukker | 2-3 ts | |
Salt | 1 ts | |
Pepper | 0,5 ts |
Soya |
Sennep |
Se flere oppskrifter
Middagstips
Her har vi samlet alle Gildes middagstips. Tips til raske og enkle middager, men også oppskrifter du kanskje ikke lager til vanlig. Så, hva lager du til middag denne uken?
Retter med bacon
Sprøtt, salt og allsidig – bacon gjør mange retter enda bedre! Her gir vi deg våre beste oppskrifter med bacon.
Bratwurst med knuste poteter og fetadipp
Dette middagstipset er en 6´er på terningen! I hvertfall det VG ga oss på sin test av Gilde Bratwurst. Prøv nyheten du også!
Røkt bratwurst med sommersalat og pepperrotkrem
Dette middagstipset er en 6´er på terningen! I hvertfall det VG ga oss på sin test av Gilde Bratwurst. Prøv nyheten du også!
Potetsalat med spekeskinke, eple og ramsløk
Potetsalat blir alltid best når man blander poteter og dressing, i dette tilfellet norsk ramsløk, mens potetene er varme. Men du kan også bruke restepoteter.