Juleramen

40m Lett 4 pers.

Ramen med ribbe

Lei av de kjente julesmakene og tradisjonskost i jula? Lag en deilig ramen med masse smak! Bruk rester etter juleribba, nyt den på en annerledes måte og forhindre matsvinn i romjulen.

Fremgangsmåte

1

Slik gjør du

Tilbered nudlene etter anvisning på pakken og skyll de i kaldt vann.

2

Lag base

Finhakk hvitløk, chili og ingefær og fres litt i olje i en kjele. Ha i buljongvann, stjerneanis og sukker. Kok opp og rør inn riseddik og soyasaus.

3

Skjær opp restene av ribben

Skjær ribben i skiver og stek i stekepanne til de er sprøstekt. Imens koker du egg klare til Ramensuppa.

4

Servér

Fordel nudler i 4 boller, topp med varm buljong, bønnespirer, pack choi og skrelt agurk i grove biter. Legg på skiver av ribbe, et halvt kokt egg og til slutt hakket vårløk og koriander.

Vel bekomme, fra den norske bonden!