Lammerull anrettet på toast

20m Lett 4 pers.

Lammerull-Julegildet-2019.jpg

Dette er forretten sauebonden Jan Erik fra Sørreisa lager i serien "Julegilde" som du kan se på Gildes Youtube-kanal i desember.

Fremgangsmåte

1

Start med Rødøkskompott

Skjær rødløk i tynne skiver. Ha løkstrimlene i en kjele med lokk. Sett plata på litt over middels. Ha i litt smør. Når rødløken begynner å "svette" skrus varmen ned og lokket tas på. Rør slik at løken ikke brennes. Når løken har blitt helt myk, skrus varmen opp til over middels. Ha i resten av smøret, sukker og eddik. La kjelen stå, rør jevnlig.

Kompotten er ferdig når all vesken har fordampet og kompotten er tykk og jevn.

2

Bruschetta

Stek loffskiver i pannen med smør, salt og pepper. Når loffskivene er crispy smører du på et tynt lag med sennep. Legg deretter på lammerullskiver etter ønske. Topp med rødløkskompotten.