Fremgangsmåte
1 Start med Rødøkskompott
Skjær rødløk i tynne skiver. Ha løkstrimlene i en kjele med lokk. Sett plata på litt over middels. Ha i litt smør. Når rødløken begynner å "svette" skrus varmen ned og lokket tas på. Rør slik at løken ikke brennes. Når løken har blitt helt myk, skrus varmen opp til over middels. Ha i resten av smøret, sukker og eddik. La kjelen stå, rør jevnlig.
Kompotten er ferdig når all vesken har fordampet og kompotten er tykk og jevn.
2 Bruschetta
Stek loffskiver i pannen med smør, salt og pepper. Når loffskivene er crispy smører du på et tynt lag med sennep. Legg deretter på lammerullskiver etter ønske. Topp med rødløkskompotten.
Lammerull
| Du trenger | ||
|---|---|---|
| Loff | 4 skiver | |
| Lammerull | 1 pk | |
| Grov sennep | 1 glass | |
| Kruspersille | 1 bunt | |
| Rødløkskompott | ||
| Rødløk | 4 stk | |
| Smør | 4 ss | |
| Hvitt sukker | 6 ts | |
| Eplecidereddik | 4 ss | |
| Balsamicoeddik | 1 ts | |
| Salt & Pepper | ||
| Gluten |
| Sennep |
| Melkeprotein inkl laktose |
| Svoveldioksid og sulfitter |
Se flere juleoppskrifter
Juleplanke med roastbiff, skinkestek og medisterkaker
Dette er perfekt til en førjulslunsj eller i romjulsdagene.
Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter
Pinnekjøtt med godt tilbehør er den vanligste julematen på Vestlandet, og har lange tradisjoner i julen. Dette er en oppskrift på klassisk pinnekjøtt med vossakorv og kålrabistappe. Beregn ca. 400-500…
Pinnekjøtt med jordskokk- og potetgrateng
Selv om denne retten tar 3 timer å lage er det bare ca. 35 minutter med forberedelser. Beregn alltid 500g pinnekjøtt per person.