Pinnekjøttpizza

Pinnekjøttpizza

Pinnekjøttpizza
  • Tilbredningstid:

    30 min

Hvor deilig er det ikke med pizza i romjulen? Her har du en variant der du kan bruke restene av pinnekjøttet til topping sammen med friskt granateple og grønt. Denne retten kan ta opp til 1 time å lage dersom du lager bunnen selv.

Ingredienser

Pizzadeig

  • 500 g hvetemel
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts flaksalt
  • 3 dl lunkent vann
  • 3 ts olivenolje
  • eventuelt ferdig fersk bunn

Fyll

  • 400 g pinnekjøttrester
  • 1 boks créme fraiche
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts honning
  • salt og pepper
  • 200 g revet edamer eller annen gulost
  • 50 g parmesan
  • 1 liten rødløk

Topping

  • 1 stk Granateple
  • 1 stk rødt eple
  • 1 stk lime
  • 1 pose pose ruccola
  • timian

Oppskrift

Slik gjør du:

1. Bland mel, gjær og salt i en bakebolle og ha i vann og olivenolje.

 2. Elt deigen smidig i en kjøkkenmaskin, ca 10 min. Dekk toppen med plastfolie og la deigen heve i 30 min på et lunt sted.

3. Kjevle ut 4 porsjonspizzaer så tynt du klarer og legg de på bakepapir.

4. Bland crème fraiche med hakket hvitløk, salt, pepper og honing og smør bunnene. Ha over godt med revet ost og topp med rødløk i ringer og revet pinnekjøtt.

5. Stek pizzaene i ca 8-10 min og ha over granateplefrø, skivede epler vendt i saften av lime, godt med ruccula og timian.

En deilig julepizza!

Tips: Prøv tyttebær istedenfor granateple hvis det er det du har i hus, eller bytt pinnekjøtt med ribbe. Grønnkål er også godt til istedenfor ruccula, men la den steke med de siste minuttene hvis du velger det.

God jul, fra den norske bonden!