Oppskrift

17. mai-planke med norsk spekemat

Oppskrift

17. mai-planke med norsk spekemat

20-30 min Lett 4 porsjoner

En 17. mai fjøl med deilig spekemat er enkelt, veldig godt og helnorsk! Det er det perfekte midtpunktet på bordet på nasjonaldagen, og legger du litt flid i stylingen så trenger du kun spekemat, ost og litt frukt og grønt for å imponere gjestene. Deilig 17. mai mat det bare er å plukke godsaker fra. Beregn ca. 50-70 gram spekemat per person.

Fremgangsmåte

1

Slik gjør du

Del eplene i båter. Bland de til en salat sammen med salat miks, litt salt, pepper og olivenolje. Topp med grove biter ost. Topp med ristede hasselnøtter.

Stek asparges med smør i en panne. Smak til med litt salt.

2

Lag eggerøren

Smelt smøret til eggerøren i en panne. Pisk sammen egg i en bolle og ha i ½ dl fløte. Hell i stekepannen og stek eggerøre på medium varme. Bruk gjerne en slikkepott. Smak til med salt og pepper.

3

Pynt og server

Server med fersk finhakket gressløk. Pynt brien og fjølen med spekemat, urter og bær. Server alt sammen med litt aioli med dill, rømme og flatbrød.

Gratulerer med dagen!