Tapasplanke er alltid en hit! Spekemat fra Gilde paret med smaker fra Spania tar oss på en reise til solfylte steder – akkurat det vi trenger i disse dager! Perfekt til sommerfesten eller 17. mai og et enkelt festmåltid for store og små.
Det er beregnet ca 50-70 gram spekemat per person.
Fremgangsmåte
1
Slik gjør du
Sett ovnen på 200 grader. Del opp paprika og poteter i biter. Ha de i en ildfast form sammen med 4 hvitløksfedd, olivenolje, salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 20 min. Siste 10 minuttene legger du over cherrytomatene
2
Dandér og server tapas
Server spekematen på en fjøl sammen med ost, ristet brød, aioli, oliven, nøtter og litt salat.
3
Slik lager du kjøttboller "Albondigas" i tomatsaus ved siden av
Bland sammen kjøttdeig med raspet hvitløk og krydder. Form de til små tapas kjøttboller med våte hender. Da går det lettere og rulle dem. Stek de i godt med olivenolje på middels temperatur. Ta de ut av stekepannen.
Ha i finhakket løk og hvitløk i stekepannen, hell i mer olje hvis det trengs. Surr løken myk i noen minutter. Ha i krydder, sukker, salt og pepper sammen med løken og stek i 2 minutter.
Hell i tomat og vin. La det koke på middels temperatur. Sausen skal være litt tykk, så la den koke inn godt. Når den er ferdig har du i kjøttbollene.
TIPS! Om du får rester til overs så smaker kjøttbollene godt sammen med litt pasta dagen etter!