Fremgangsmåte
1 Slik gjør du
Sett ovnen på 200 grader. Del opp paprika og poteter i biter. Ha de i en ildfast form sammen med 4 hvitløksfedd, olivenolje, salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 20 min. Siste 10 minuttene legger du over cherrytomatene
2 Dandér og server tapas
Server spekematen på en fjøl sammen med ost, ristet brød, aioli, oliven, nøtter og litt salat.
3 Slik lager du kjøttboller "Albondigas" i tomatsaus ved siden av
Bland sammen kjøttdeig med raspet hvitløk og krydder. Form de til små tapas kjøttboller med våte hender. Da går det lettere og rulle dem. Stek de i godt med olivenolje på middels temperatur. Ta de ut av stekepannen.
Ha i finhakket løk og hvitløk i stekepannen, hell i mer olje hvis det trengs. Surr løken myk i noen minutter. Ha i krydder, sukker, salt og pepper sammen med løken og stek i 2 minutter.
Hell i tomat og vin. La det koke på middels temperatur. Sausen skal være litt tykk, så la den koke inn godt. Når den er ferdig har du i kjøttbollene.
TIPS!
TIPS! Om du får rester til overs så smaker kjøttbollene godt sammen med litt pasta dagen etter!
| Du trenger dette til tapasplanken | ||
|---|---|---|
| Brie | ||
| Blåmuggost | ||
| Manchego | ||
| Brød | 8 skiver | |
| Aioli | 2 dl | |
| Kalamata oliven | 50 - 80 g | |
| Rød paprika | 1 stk | |
| Hvitløksfedd | 4 stk | |
| Poteter | 4 - 8 stk | |
| Salt & Pepper | ||
| Cherrytomater | 50 g | |
| Mikset salat | etter ønske | |
| Nøtteblanding (mandel, valnøtt, pistasjnøtt og hasselnøtt) | etter ønske | |
| Til kjøttboller "Albondigas" | ||
| Gilde kjøttdeig | 400 g (1 pk) | |
| Hvitløksfedd | 2 stk | |
| Muskat | 1 klype (raspet) | |
| Salt & Pepper | ||
| Olivenolje | 1 ss | |
| Til tomatsausen | ||
| Gul løk | 1 stk (finhakket) | |
| Hvitløksfedd | 2 stk | |
| Tørket oregano | 2 ts | |
| Røkt paprikapulver | 1 ts | |
| Hvitt sukker | 0,5 ss | |
| Salt & Pepper | ||
| Hermetiserte tomater | 400 g (1 boks) | |
| Hvitvin | 1 dl | |
| Melkeprotein inkl laktose |
| Egg |
| Gluten |
| Nøtter |
Se flere oppskrifter
17. mai-planke med norsk spekemat
En 17. mai fjøl med deilig spekemat er enkel, rask og smakfull festmat å servere på nasjonaldagen. Et nydelig spekefat er det perfekte midtpunktet på frokostbordet på 17. mai og er en fin rett til…