Ertesuppe med bacon og ristede mandler

35m Lett 4 pers.

Ertesuppe med bacon og mandler

Ertesuppe med bacon er veldig godt. Spesielt på en mørk høstdag!

Fremgangsmåte

1

Slik gjør du

Grovhakk løk, chili og hvitløk. Ha blandingen i en stor kasserolle og la den surre i olivenolje til den blir myk. Tilsett 1 liter varmt vann, buljongterninger og erter. La det koke opp. (Hvis du bruker tørre erter må du huske å vanne de ut på forhånd.)

2

Smak til og stek bacon

Hell i limesaften og kjør suppen glatt med stavmikser i kasserollen. Smak til med salt og pepper. Stek smårettbacon lett i stekepanne til den får litt farge.

3

Rist mandler og servér

Grovhakk og rist mandler i tørr panne. Server suppen med med en klatt creme fraiche, smårettbacon, ristede mandler og basilikum.

Tips! Som tilbehør kan du servere ristet brød med smør og litt limezest.