Italiensk pasta carbonara med deilig norsk bacon og parmesan! En deilig og kremet pastarett med en grønn sprø salat på siden. Et godt middagstips dersom du skal kose deg litt ekstra!
Fremgangsmåte
1
Slik gjør du
Finhakk løk og hvitløk. Varm en panne med olje og ha i bacon, løk og hvitløk. Stek på middels temperatur så baconet er gyllent og løken myk. Dra pannen av varmen og ha i 1 ss hvitvinseddik. Det gir ekstra friskhet.
2
Kok opp pastavann og tilbered resten mens vannet koker opp
Kok opp pastavann. Bland sammen eggeplommer og finrevet parmesanost i en stor bolle. Lag en salat av hjertesalat, avokado og persille. Når pastaen er ferdig kokt, tar du av 1,5-2 dl av kokevannet og har i egg- og osteblandingen. Bland godt sammen. Hell av resten av pastavannet og la pastaen renne av.
3
Bland bacon, løk og pasta sammen med egg- og osteblandingen
Tilsett bacon, løk og pasta i bollen og bland godt sammen. Smak til med rikelig nykvernet sort pepper og eventuelt litt salt. Server med litt ekstra parmesan og en grønn salat til.
Vel bekomme, fra den norske bonden!