Gresk hamburger av norsk lam med tzatziki! Gled deg til en gresk-norsk opplevelse!
Fremgangsmåte
1
Lag tzatziki først
Lag tzatziki og la den stå kaldt. Rasp agurk på råkostjern og ha over salt. La det trekke i 10 minutter og press ut vannet. Finhakk hvitløk og bland det sammen med agurk og yoghurt. Ha over litt pepper og vips.. En klassisk gresk tzatziki.
2
Lag burgeren
Finhakk hvitløk, fennikel og mynte og bland dette med lammekjøttdeig i en bolle. Ha i et egg, potetmel, salt og pepper og elt alt sammen til en deig. Form burgere og fyr opp grillen. Del aubergine og squash i skiver og del agurk på langs med ostehøvel og legg i kaldt vann så skivene blir crispy.
3
Grill burgeren
Grill burgere og skivet aubergine og squash. Legg på brød på slutten så blir de litt lune. Monter burgere slik: brød , tzatziki, hjertesalat, skivede grønnsaker, burger, agurk, kalamata oliven, mynte.
Tips! Godt med rødløk og fetaost til!