Har du lyst til å lage myke pretzel buns som passer perfekt som hamburgerbrød? Her har du en enkel og god oppskrift.
Fremgangsmåte
1
Slik gjør du
Smelt smør og avkjøl. Varm vannet til ca. 37 ℃. Tilsett tørrgjær og rør godt, ca. 1 min. Ha i salt, sukker og smeltet smør i det våte og bland.
Tilsett hvetemel i flere omganger. Elt i ca. 3 minutter før du setter deigen til side i ca. 10 minutter på et lunt sted.
Bak ut små boller og la heve i ca. 20–30 min.
2
Kok emner / boller
Kok opp 2 l vann og 25 g natron. Kok bollene i ca. 20–30 sek. før du legger dem på et bakebrett med bakepapir.
Det er kokingen i natronvannet som gjør at de blir så brune.
3
Pensle brødene
Pensles med egg, og litt strøs med salt.
Lag mønster ved å gi brødene et snitt på toppen med en kniv. Stekes i ovnen ved 220 ℃ i ca. 15 minutter.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
Dersom du ønsker å lage syltet rødløk selv finner du oppskrift på dette her: Slik sylter du rødløk hjemme.