Grillguiden

Lær deg å lage skikkelig grillmat!

Grasfôra biff no019154 jpg

Endelig grillsesong og grillmat! Velkommen til Gildes grillmat-univers. Her lærer vi deg gode grunnleggende tips og triks om hvordan du kan oppnå de beste, mest smakfulle og saftigste resultatene på grillen. Her finner du inspirasjon til alt fra pølser, biff, tilbehør til grillmaten, marinader og andre BBQ-retter.

Marinader og grunnleggende grilltips til forskjellige typer kjøtt

Marinader trenger ikke være omstendelig og vanskelig. En god huskeregel er ordet KOS. Det står for "Krydder", "Olje" og "Syre".

Har du en miksmaster kan du lett lage en enkel marinade med urter, olje og lime for eksempel. Miks det samen og vips har du en god og frisk marinade. Husk å bruk rapsolje fordi rapsolje tåler veldig høye temperaturer.

Under ser du forskjellige typer marinader til forskjellige typer kjøtt. Prøv en av disse marinadene til grillet kjøtt i sommer da vel!

Burger

Hamburger på grillen. Trenger vi å si noe mer?

Et tips til godt tilbehør til hamburgere, for de som er ute etter litt ekstra smak, er grillet paprika, bbq saus og syltet rødløk. Du kan gjerne glassere burgerne med bbq saus mens de grilles. Også selvfølgelig cheddar - masse cheddarost!