Inspirasjon og tips til grillmat - Grillguiden fra Gilde

Tips til grillmat - Grillguiden fra Gilde

Endelig grillsesong og grillmat! Velkommen til Gildes grillmat-univers. Her gir vi deg gode tips til grillmat, og lærer deg hvordan du kan oppnå de beste, mest smakfulle resultatene på grillen. Her finner du inspirasjon til alt fra hamburger, pølser, biff, tilbehør til grillmaten, marinader og andre BBQ-retter.

I sommer er det norsk burger på grillen som gjelder

Vårt første tips til grillmat er selvfølgelig hamburger. Trenger vi å si noe mer?

For de som er ute etter litt ekstra smak på tilbehøret, er grillet paprika, bbq saus og syltet rødløk gode alternativer. Du kan gjerne glassere burgerne med bbq saus mens de grilles. Ikke minst cheddar - masse cheddarost!

Slik bygger du opp en burger

Skjermbilde 2022 04 25 kl 14 24 23

En god tradisjonell oppbygging av en hamburger ser slik ut:

  • Brødtopp
  • Tilbehør (F. eks bacon, ost, løk, tomat)
  • Burger
  • Dressing
  • Salat
  • Brødbunn

Noen bruker også dressing og salat på brødtoppen. Så lenge man har en fuktsperre på brødet har det ikke så mye å si i hvilken retning man starter. Finn din egen signatur på oppbygningen!

Slik steker du Gildes hamburgere

Stek helst en tint burger. Stek på den ene siden til kjøttkraften kommer til syne. Snu og stek til kjøttkraften kommer opp på andre siden. Monter hamburgeren og servér umiddelbart.

Tips hvis du lager hjemmelaget burger

Hvis du lager hjemmelaget hamburger, og burgeren blir litt for løs i konsistensen, bør man tilsette litt mer salt i blandingen. Og husk, jo mer du "Jobber" med deigen, jo mer henger den sammen.

Marinader og grunnleggende grilltips til forskjellige typer kjøtt

Marinader trenger ikke være omstendelig og vanskelig. En god huskeregel er ordet KOS. Det står for "Krydder", "Olje" og "Syre".

Har du en miksmaster kan du lett lage en enkel marinade med urter, olje og lime for eksempel. Miks det samen og vips har du en god og frisk marinade. Husk å bruk rapsolje fordi rapsolje tåler veldig høye temperaturer.

Under ser du forskjellige typer marinader til forskjellige typer kjøtt. Prøv en av disse marinadene til grillet kjøtt i sommer da vel!

Til alle som ikke har en italiensk pizzaovn i hagen: Har du prøvd å lage pizza på grillen? Det fungerer helt ypperlig!

Vi anbefaler å bruke kullgrill hvis du har, men man kan også bruke gassgrill. Kullgrillen blir en smule varmere og er nærmere en pizzaovn sånn sett i forhold til gassgrillen. Uansett, under finner du gode oppskrifter til pizza som passer perfekt på grillen. Du ikke kommer til å angre på at du prøvde.