Klassisk indisk lammegryte! Lite smaker bedre enn en varmende og smaksrik gryte på kjølige dager. I denne oppskriften bruker vi hverdagslam sammen med grønnsaker og krydder fra det indiske kjøkkenet. Resultater er mørt strimlet lammekjøtt og en deilig gryte med masse smak. Enkelt og godt!
Fremgangsmåte
1
Tilbered lammekjøtt
Varm olivenolje i en stor gryte og brun stimlet lammekjøtt lett, før du tilsetter hakket løk. Stek det sammen til løken blir myk (ca. 4-5 minutter).
2
Lag tilbehøret
Legg hakket hvitløk, revet ingefær, garam masala, karri, paprika og salt i gryten med lammet. Bland det lett sammen og rør inn tomatpure og sukker. Tilsett så hakkede tomater, kyllingbuljong og kanelstenger.
La det småputre i 50-60 minutter (gjerne lenger hvis du har mulighet)
3
Servèr
Rett før servering tar du ut kanelstengene, tilsetter fløte, og lar det bli gjennomvarmt.
Server så med ris, og topp med koriander.
Vel bekomme, fra den norske bonden!