Fremgangsmåte
1 Tilbered lammekjøtt
Varm olivenolje i en stor gryte og brun stimlet lammekjøtt lett, før du tilsetter hakket løk. Stek det sammen til løken blir myk (ca. 4-5 minutter).
2 Lag tilbehøret
Legg hakket hvitløk, revet ingefær, garam masala, karri, paprika og salt i gryten med lammet. Bland det lett sammen og rør inn tomatpure og sukker. Tilsett så hakkede tomater, kyllingbuljong og kanelstenger.
La det småputre i 50-60 minutter (gjerne lenger hvis du har mulighet)
3 Servèr
Rett før servering tar du ut kanelstengene, tilsetter fløte, og lar det bli gjennomvarmt.
Server så med ris, og topp med koriander.
Vel bekomme, fra den norske bonden!
-Hverdagslam Strimler 300g Enh
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde grytekjøtt av lam | 1 kg | |
Olje | 1 ss | |
Hvitløksfedd | 4 stk | |
Gul løk | 1 stk | |
Finrevet ingefær | 1 ss | |
Salt | 1 ts | |
Garam masala | 2 ss | |
Paprika | 1 ts | |
Tomatpurè | 2 ss | |
Hvitt sukker | 2 ss | |
Karri | 2 ss | |
Finhakkede tomater (boks) | 2 pk | |
Kyllingbuljong | 2 dl | |
Kanelstang | 2 stk | |
Kremfløte | 2 dl | |
Koriander | 2 never | |
Ris |
Melkeprotein inkl laktose |
Se flere oppskrifter
Tikka masala med kjøttkaker
Kjøttkaker i en indisk drakt du sansynligvis ikke har smakt før. Kjempegodt!
Lammecurry med ris og nanbrød
Lammecurry er en slager som passer hele året! Det indiske kjøkkener er kjent for fantastiske gryter, og i denne oppskriften har vi kombinert smak og styrke med godt norsk lam. Hvis ikke denne…
karbonader med nudelsalat og peanøttsaus
En asiatisk vri med karbonader med norsk kjøtt fra den norske bonden!
Asiatisk lammecurry med urter og grønnsaker
Unn deg litt ekstra i påsken og disk opp en lammecurry med mye smak og styrke. Dette er en enkel og rask lammegryte hvor vi har kombinert asiatiske smaker med godt norsk lam. Hvis ikke denne…
Enchiladas med renskåret svinekjøtt
En klassisk meksikansk taco-rett: Enchiladas med renskåret svinekjøtt. Serveres med frisk koriander, rømme og salsa. Deilig helgemat fra den norske bonden.