Fremgangsmåte
1 Begynn med å lage syltede grønnsaker
Begynn med å koke opp syltelake sammen med korianderfrø og legg i finsnittet rødkål, hakket chili, strimlet paprika og rødløk i lake og la stå i minst en time før det brukes. Lag gjerne dobbel mengde så har du til senere også!
2 Hvis du ikke har pinnekjøttrester koker du pinnekjøttet selv – følg en klassisk oppskrift
Når pinnekjøttet er ferdig lager du en søtpotetaioli:
Skrell søtpotetene og skjær dem i terninger. Kok dem møre i saltet vann i ca. 10 minutter. Hell av vannet og la bitene avkjøles. Legg potetene i en blender eller bruk en stavmikser, og bland inn hvitløk og eggeplommer. Hell oljen i potetblandingen i en fin stråle mens mikseren går. Bland i sitronsaften og smak til med salt og pepper.
3 Plukk pinnekjøttet fra hverandre
Plukk pinnekjøttet av beina og dra det fra hverandre så det blir pulled pinnekjøtt. Rør sammen den enkle yoghurtdressingen. Varm tortillas, topp med søtpotetaioli, salattopper, pulled pinnekjøtt, syltede grønnsaker og yoghurtdressing. Topp med ristede gresskarfrø og koriander.
TIPS!
Tips! Bruk gjerne rester av ribbe til denne retten også.
Du trenger | ||
---|---|---|
Gilde Pinnekjøtt | ca. 400g Eller så mye rester du har igjen | |
Tortillalefser | 8 stk | |
Rødkål | 1 stk | |
Rød paprika | 1 stk | |
Rød Chili | 1 stk | |
Småbladet salat | ||
Koriander | 1 neve | |
Gresskarkjerner | 100 g | |
Syltelake | ||
Vann | 3 deler | |
Hvitt sukker | 2 deler | |
Eddik | 1 del | |
Korianderfrø | ||
Dressing | ||
Gresk yoghurt | 1 dl | |
Flytende honning | 1 ss | |
Lime (saften) | 1 stk | |
Salt & Pepper | ||
Søtpotetaioli | ||
Søtpotet | 1 stk (liten) | |
Eggeplomme | 2 stk | |
Hvitløksfedd | 2 stk | |
Olivenolje | 1,5 dl | |
Sitron (saften) | 2 ss | |
Salt & Pepper |
Gluten |
Melkeprotein inkl laktose |
Egg |
Se flere taco-oppskrifter
Maiskrem
Maiskrem er et nydelig tilbehør som blant annet kan brukes til taco, biff eller grillmat. Her gir vi deg en enkel og god oppskrift med ost.
Kaaynes birria taco med pølser
Hvis du ikke har tid til å lage en ordentlig birria taco som må stå å koke i flere timer, er det mulig å lage en rask og digg birria taco med pølsemakerens beste med Chipotle og Arbol i stedet.
Taco til middag
Nordmenn elsker taco til middag, spesielt på fredagskvelden. Og hva er vel bedre enn taco laget av ekte norske råvarer fra Gilde? På denne siden finner du oppskrifter på klassisk norsk taco, men også…
Middagstips helg: Taco med maiskrem
Taco med maiskrem er et perfekt middagstips til helgen. Bruk 100% norsk kjøttdeig fra Gilde når du skal lage denne retten.
Taco
Taco er en klassiker på fredagskvelden, og er en enkel middagsrett å lage. Denne varianten er tradisjonell taco med kjøttdeig, tomatsalsa og hvitløksrømme. Velg mellom vanlig kjøttdeig og Gildes…