Go to main content
Juletaco med pinnekjøtt

Tiden på denne oppskriften forutsetter at du har pinnekjøttrester. Dersom du ikke har det må du beregne ekstra tid til å lage pinnekjøttet.

The current vote is 0 stars out of 5.
(0)
Taco med pinnekjøtt
60 minutter
Lett
4 personer

Fremgangsmåte

1 Begynn med å lage syltede grønnsaker

Begynn med å koke opp syltelake sammen med korianderfrø og legg i finsnittet rødkål, hakket chili, strimlet paprika og rødløk i lake og la stå i minst en time før det brukes. Lag gjerne dobbel mengde så har du til senere også!

2 Hvis du ikke har pinnekjøttrester koker du pinnekjøttet selv – følg en klassisk oppskrift

Når pinnekjøttet er ferdig lager du en søtpotetaioli:

Skrell søtpotetene og skjær dem i terninger. Kok dem møre i saltet vann i ca. 10 minutter. Hell av vannet og la bitene avkjøles. Legg potetene i en blender eller bruk en stavmikser, og bland inn hvitløk og eggeplommer. Hell oljen i potetblandingen i en fin stråle mens mikseren går. Bland i sitronsaften og smak til med salt og pepper.

3 Plukk pinnekjøttet fra hverandre

Plukk pinnekjøttet av beina og dra det fra hverandre så det blir pulled pinnekjøtt. Rør sammen den enkle yoghurtdressingen. Varm tortillas, topp med søtpotetaioli, salattopper, pulled pinnekjøtt, syltede grønnsaker og yoghurtdressing. Topp med ristede gresskarfrø og koriander.

TIPS!

Tips! Bruk gjerne rester av ribbe til denne retten også.

Du trenger
Gilde Pinnekjøtt ca. 400g Eller så mye rester du har igjen
Tortillalefser 8 stk
Rødkål 1 stk
Rød paprika 1 stk
Rød Chili 1 stk
Småbladet salat
Koriander 1 neve
Gresskarkjerner 100 g
Syltelake
Vann 3 deler
Hvitt sukker 2 deler
Eddik 1 del
Korianderfrø
Dressing
Gresk yoghurt 1 dl
Flytende honning 1 ss
Lime (saften) 1 stk
Salt & Pepper
Søtpotetaioli
Søtpotet 1 stk (liten)
Eggeplomme 2 stk
Hvitløksfedd 2 stk
Olivenolje 1,5 dl
Sitron (saften) 2 ss
Salt & Pepper

Gluten
Melkeprotein inkl laktose
Egg

Se flere taco-oppskrifter

Maiskrem i en sort skål

Maiskrem

Maiskrem er et nydelig tilbehør som blant annet kan brukes til taco, biff eller grillmat. Her gir vi deg en enkel og god oppskrift med ost.

Kaaynes birria taco med pølser
Rating of this product is 5 out of 5.

Kaaynes birria taco med pølser

Hvis du ikke har tid til å lage en ordentlig birria taco som må stå å koke i flere timer, er det mulig å lage en rask og digg birria taco med pølsemakerens beste med Chipotle og Arbol i stedet.

Lavkarbo taco i salat

Taco til middag

Nordmenn elsker taco til middag, spesielt på fredagskvelden. Og hva er vel bedre enn taco laget av ekte norske råvarer fra Gilde? På denne siden finner du oppskrifter på klassisk norsk taco, men også…

Middagstips helg - taco med maiskrem og løk
Rating of this product is 5 out of 5.

Middagstips helg: Taco med maiskrem

Taco med maiskrem er et perfekt middagstips til helgen. Bruk 100% norsk kjøttdeig fra Gilde når du skal lage denne retten.

Taco med kjøttdeig
Rating of this product is 5 out of 5.

Taco

Taco er en klassiker på fredagskvelden, og er en enkel middagsrett å lage. Denne varianten er tradisjonell taco med kjøttdeig, tomatsalsa og hvitløksrømme. Velg mellom vanlig kjøttdeig og Gildes…