Hvis du ikke har tid til å lage en ordentlig birria taco som må stå å koke i flere timer, så er det mulig å lage en rask og digg birria taco med pølsemakerens beste med Chipotle og Arbol i stedet.
Fremgangsmåte
1
Slik gjør du
Snitt pølsene og stek i en kjele med litt olje. Tilsett tomater, hvitløk, oregano, timian, spisskummen, pepper, kanel, nelliker, chipotlepulver, oksebuljong, vann, tomater og småkok i fem minutter.
2
Trekk chili
Skjær av stilken på chiliene. Fjern frøene og la chiliene trekke 10 minutter i kokende vann.
3
Skjær opp pølsene og lag ferdig tomatsaus
Ta ut pølsene av gryta og skjær i diagonale skiver. Hell tomatsausen over i en blender sammen med chiliene. Blend og hell over i gryta igjen.
4
Stek lefsene sprø på begge sider
Dypp en tacolefse i sausen, legg i en varm stekepanne, med omtrent fire-fem pølseskiver, litt revet ost, hakket gul løk og koriander. Brett over lefsen og stek på medium-høy varme til den er sprø på begge sider.
5
Dypp birria tacoene sausen og spis
Legg tacoene på en tallerken og hell noe av tacosausen i en liten skål for å dyppe tacoen i.
Bon apetit, fra Kaayne og den norske bonden!