Kjøttkaker med gulrotstuing

40 min Lett 4 pers.

Klassisk norsk husmanskost med kjøttkaker med norske kjøtt!

Fremgangsmåte

1

Start med å sylte rødløk

Kok opp sukker, vann og eddik. La sukkeret smelte og trekk kjelen til siden. Skjer rødløk i ringer og la de trekke 10 min i laken. Sil av vannet.

2

Slik gjør du videre

Skrell og del opp gulrøtter i mindre biter. Kok de møre i lettsaltet vann. Smelt smør i en kasserolle og ha i mel. Pisk sammen og tilsett mel og fløte. La det koke opp og bli litt tykt. Ha i gulrøtter og smak til med salt og pepper.

3

Stek kål og kjøttkakene

Stek grønnkålen i litt olje i en steke panne til det blitt litt mykt. Stek Gilde kjøttkaker i litt smør i en stekepanne på middels temperatur, ca. 5 min på var side. Server kjøttkakene med gulrotstuing, syltet rødløk og pannestekt grønnkål. Ripsgele og timian som tilbehør!

Vel bekomme, fra den norske bonden!