Instruksjons oppskrift
Slik lager du hjemmelagde kjøttkaker
0 Lett
Fremgangsmåte
1
Ingredienser

- 400 g kjøttdeig.
- 1 1/2 ts salt
- 1 egg
- 1⁄4 ts pepper
- 1⁄4 ts muskat
- 2 1/2 ss potetmel
- 1 hakket løk
- 2 dl melk
2
Elt ingrediensene inn i deigen

Arbeid saltet inn i kjøttdeigen til den blir seig. Bland deretter krydder, løk og potetmel inn i deigen. Spe med egg og melk (bytt ut melk med vann hvis du vil). Litt væske av gangen som du arbeider godt inn i deigen før du sper igjen. Form farsen du nå har fått til runde kaker.
3
Stek kakene

Stek kakene i middels varm panne i smør eller margarin. Stek dem i ca. 5 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.
4
Kakene er gryteklare

Ha kakene over i en gryte med kraft eller vann og la de trekke i 10 minutter.
Vel bekomme, fra den norske bonden!