Go to main content
Hjemmelagde kjøttkaker

Hjemmelagde kjøttkaker er en klassisk, norsk middag. Denne oppskriften lages med muskat, løk og egg, for ekstra god smak. Inspirasjon til tilbehør finner du nederst på siden.

The current vote is 4 stars out of 5.
(44)
Hjemmelagde kjøttkaker
40 minutter
Middels
4 personer

Fremgangsmåte

1 Gjør klar ingredienser

Ingredienser

Det kan være lurt å måle opp og gjøre klar ingrediensene til kjøttkakene før man begynner å blande sammen. Da blir det mindre søl og mer effektivt å jobbe på kjøkkenet. Sorter alt i boller og glass før du begynner å blande.

2 Bland ingrediensene og lag kjøttkakene

Kjøttkaker

Arbeid saltet inn i kjøttdeigen til den blir seig. Bland deretter krydder, løk og potetmel inn i deigen. Spe med egg og melk (bytt ut melk med vann hvis du vil). Hell litt væske av gangen, arbeid godt inn i deigen før du sper igjen. Form farsen du nå har fått til runde kaker.

3 Stek kakene

Kjøttkaker i panne

Stek kakene i middels varm panne i smør eller margarin. Stek dem i ca. 5 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.

4 Kakene er gryteklare

Ferdigstekte kjøttkaker

Ha kakene over i en gryte med kraft eller vann og la de trekke i 10 minutter.

Nå vet du hvordan du lager kanskje verdens beste hjemmelagde kjøttkaker. Vel bekomme, fra den norske bonden!

TIPS!

Ønsker du inspirasjon til tilbehør? Klikk her og prøv en av disse oppskriftene:

Kjøttkaker med brun saus og ertestuing


Kjøttkaker med småpoteter og kantarellstuing

Du trenger
Gilde kjøttdeig 400 g
Salt 1,5 ts
PRIOR egg 1 stk
Pepper 0,25 ts
Muskat 0,25 ts
Potetmel 2,5 ss
Gul løk 1 stk
Melk 2 dl

Egg
Melkeprotein inkl laktose

Lær mer

Bacon anrettet på bord
Rating of this product is 4.71 out of 5.

Hvordan steke bacon i panne

Alle har sin måte å steke bacon på. I denne guiden får du vår anbefaling steking av bacon i panne.

Nakkekotelleter marinade
Rating of this product is 4 out of 5.

Marinade til marmorert svinekjøtt

Marinaden gir saftighet og fremmer smak på en fin måte, med runde og brede aromaer. Soyaen gir også en fin farge.

Marinade til magert svinekjøtt
Rating of this product is 4.67 out of 5.

Marinade til magert svinekjøtt

Smaksstoffene fra krydderet er fettoppløselig noe som gjør biffen smakfull og aromatisk.

Marinade entrecote
Rating of this product is 4.75 out of 5.

Marinade til entrecôte

Denne marinaden er perfekt til entrecôte og annet marmorert storfekjøtt. Smaksstoffene fra krydderet er fettoppløselig noe som gjør biffen smakfull og aromatisk. Perfekt på grillen i sommer.

Marinade til biff
Rating of this product is 4.24 out of 5.

Marinade til biff

En god marinade til biff på grillen løfter smaken til nye høyder. Denne oppskriften er enkel og rask, og passer best til magert kjøtt av storfe. Denne marinaden gjør biffen frisk og saftig.