Hjemmelagde kjøttkaker er middag etter norsk tradisjon. Prøv for eksempel disse kjøttkaker med brun saus, poteter og ertestuing. Det mest klassiske middagstipset du kan få fra det norske kjøkken!
Fremgangsmåte
1
Ingredienser

Det kan være lurt å måle opp og gjøre klar ingrediensene til kjøttkakene før man begynner å blande sammen. Da blir det mindre søl og mer effektivt å jobbe på kjøkkenet. Sorter alt i boller og glass før du begynner å blande.
2
Elt ingrediensene inn i deigen

Arbeid saltet inn i kjøttdeigen til den blir seig. Bland deretter krydder, løk og potetmel inn i deigen. Spe med egg og melk (bytt ut melk med vann hvis du vil). Litt væske av gangen som du arbeider godt inn i deigen før du sper igjen. Form farsen du nå har fått til runde kaker.
3
Stek kakene

Stek kakene i middels varm panne i smør eller margarin. Stek dem i ca. 5 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.
4
Kakene er gryteklare

Ha kakene over i en gryte med kraft eller vann og la de trekke i 10 minutter.
Vel bekomme, fra den norske bonden!