Instruksjons oppskrift

Slik lager du hjemmelagde kjøttkaker

Instruksjons oppskrift

Slik lager du hjemmelagde kjøttkaker

0 Lett

Fremgangsmåte

1

Ingredienser

Steg 1 Dette trenger du til kjøttkaker
  • 400 g kjøttdeig.
  • 1 1/2 ts salt
  • 1 egg
  • 1⁄4 ts pepper
  • 1⁄4 ts muskat
  • 2 1/2 ss potetmel
  • 1 hakket løk
  • 2 dl melk

2

Elt ingrediensene inn i deigen

Kjottkaker

Arbeid saltet inn i kjøttdeigen til den blir seig. Bland deretter krydder, løk og potetmel inn i deigen. Spe med egg og melk (bytt ut melk med vann hvis du vil). Litt væske av gangen som du arbeider godt inn i deigen før du sper igjen. Form farsen du nå har fått til runde kaker.

3

Stek kakene

Stekte kjottkake i panne

Stek kakene i middels varm panne i smør eller margarin. Stek dem i ca. 5 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.

4

Kakene er gryteklare

Ferdigstekte kjøttkaker

Ha kakene over i en gryte med kraft eller vann og la de trekke i 10 minutter.

Vel bekomme, fra den norske bonden!