Slik lager du hjemmelagde kjøttkaker

0 Middels

Slik lager du hjemmelagde kjøttkaker

Hjemmelagde kjøttkaker er middag etter norsk tradisjon. Prøv for eksempel disse kjøttkaker med brun saus, poteter og ertestuing. Det mest klassiske middagstipset du kan få fra det norske kjøkken!

Fremgangsmåte

1

Ingredienser

Steg 1 Dette trenger du til kjøttkaker

Det kan være lurt å måle opp og gjøre klar ingrediensene til kjøttkakene før man begynner å blande sammen. Da blir det mindre søl og mer effektivt å jobbe på kjøkkenet. Sorter alt i boller og glass før du begynner å blande.

2

Elt ingrediensene inn i deigen

Kjottkaker

Arbeid saltet inn i kjøttdeigen til den blir seig. Bland deretter krydder, løk og potetmel inn i deigen. Spe med egg og melk (bytt ut melk med vann hvis du vil). Litt væske av gangen som du arbeider godt inn i deigen før du sper igjen. Form farsen du nå har fått til runde kaker.

3

Stek kakene

Stekte kjottkake i panne

Stek kakene i middels varm panne i smør eller margarin. Stek dem i ca. 5 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.

4

Kakene er gryteklare

Ferdigstekte kjøttkaker

Ha kakene over i en gryte med kraft eller vann og la de trekke i 10 minutter.

Vel bekomme, fra den norske bonden!